Let op: je bekijkt onze website op een verouderde browser. Hou er rekening mee dat bepaalde onderdelen van de website niet goed getoond worden.

Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis
Gratis verzending vanaf €50
Gratis retourneren binnen 30 dagen
Wij krijgen een 4,8/5 van onze klanten

Due Cigni keukenmessen en scharen: eeuwige traditie

Due Cigni is een traditionele, Italiaanse messenfabrikant die al meer dan 100 jaar gespecialiseerd is in de productie van keukenmessen, (snoei)scharen en ander tuingereedschap van hoge kwaliteit. “Due cigni” is Italiaans voor “twee zwanen”, een zeer toepasselijke naam voor een merk waarvan de producten dezelfde sierlijke elegantie uitstralen als deze beeldschone vogels. Alle producten worden gemaakt in de Italiaanse messenhoofdstad Maniago. Enkele jaren geleden werd het merk gekocht door FOX Cutlery. Zij hebben de Due Cigni-traditie van het maken van fijne keukenmessen van hoge kwaliteit voortgezet. Dus zoek je elegante, traditionele messen? Dan ben je bij Due Cigni aan het juiste adres.

Lees meer
89 Producten
Snelle levering uit eigen voorraad
Gratis verzending vanaf €50
Binnen 30 dagen gratis retourneren
Keuze uit meer dan 17.000 producten
Snelle levering uit eigen voorraad
Gratis verzending vanaf €50
Binnen 30 dagen gratis retourneren
Keuze uit meer dan 17.000 producten
Snelle levering uit eigen voorraad
Gratis verzending vanaf €50
Binnen 30 dagen gratis retourneren
Keuze uit meer dan 17.000 producten
Snelle levering uit eigen voorraad
Gratis verzending vanaf €50

Waarom kiezen voor Due Cigni keukenmessen?

Met Due Cigni kies je voor vakmanschap, kwaliteit en uitstekende snijprestaties. Deze messen zijn perfect voor echte levensgenieters en worden gemaakt in de messenhoofdstad van Italië: Maniago. De ambachtelijke productie in combinatie met de nauwkeurig geslepen snede zorgt dat het snijden van groente, vlees en brood een waar genot wordt. Ook het ergonomische ontwerp draagt hier een steentje aan bij, waardoor je moeiteloos urenlang geniet van Italiaans design en vakmanschap.

Due Cigni-series

Due Cigni 1896 Walnut

Due Cigni 1896 Walnut-keukenmessen zijn ontworpen door Oreste Frati, de eigenaar van Fox Knives. Voor het ontwerp van deze messen is gekeken naar het design van klassieke Europese koksmessen. Voor de handgreep is walnoothout gebruikt, wat het mes een klassieke en stijlvolle uitstraling geeft. Het lemmet is gemaakt van X50Cr15MoV-roestvast staal. Deze staalsoort is makkelijk bij te slijpen, als het mes na verloop van tijd wat scherpte verliest.

Due Cigni Arne Line

De Arne Line-messen zijn ontworpen door een bekende uit de messenwereld: de Deense Jens Ansø. De messen uit deze serie kunnen volgens Due Cigni in de vaatwasser. Toch raden wij dit af omdat de vaatwasser na verloop van tijd toch wat schade kan aanrichten aan de handgreep en het lemmet. Dat is natuurlijk zonde! De Arne Line-messen bestaan uit twee handgreepmaterialen: ziricote-hout en HPL, de afkorting voor High Pressure Laminate. Elk mes is gemaakt van één stuk 12C27-roestvast staal, het lemmet loopt dus volledig door in de handgreep. Dat maakt de messen supersterk.

Due Cigni Coquus

De Due Cigni Coquus-keukenmessen zijn, net als de 1896 Walnut serie en de Tuscany serie, gemaakt van X50Cr15MOV-roestvast staal. Deze staalsoort is makkelijk te slijpen, als het mes na verloop van tijd wat scherpte verliest. De handgreep is gemaakt van een Afrikaanse houtsoort die bekend staat om zijn donkere kleur: grenadillehout. Deze houtsoort wordt ook vaak gebruikt voor houtblaasinstrumenten en andere decoratieve voorwerpen. Een goede keuzen voor stijlvolle messen dus!

Due Cigni Hakucho

De messen uit de Due Cigni Hakucho serie zijn gebaseerd op de Japanse stijl. Ze hebben een klassiek houten handgreep van olijfhout. Het lemmet is gemaakt van roestvast 4119 nitro-B staal, een type staal dat makkelijk te slijpen is.

Due Cigni Tuscany

De messen van de Tuscany serie hebben een handgreep van olijfhout; een lichte houtsoort in kleur en gewicht. De opvallende nerf in het hout is uniek, de messen kunnen dus wat afwijken van de productfoto: dit is normaal bij natuurlijke producten. Het draagt alleen maar bij aan het unieke karakter van deze kwaliteitsmessen! Daarnaast is olijfhout van nature antibacterieel, wat natuurlijk een handige eigenschap is voor een keukenmes. Net als de Coquus-messen en de 1896 Walnut-messen is er bij de Due Cigni Tuscany-serie gekozen voor X50Cr15MOV-roestvast staal.

Due Cigni scharen

Naast keukenmessen produceert Due Cigni ook scharen van hoge kwaliteit. Er zijn vele soorten scharen in het Due Cigni-assortiment, zoals keukenscharen, huishoudscharen, gevogelte- of wildscharen en speciale kleermakersscharen. Keukenscharen zijn de alledaagse scharen die iedereen in huis heeft en die je altijd kan gebruiken. Papier, kruiden, folie, noem het maar op. Maar ben je van plan om ook door botten en graten te knippen? Dan komt een gevogelte- of wildschaar goed van pas. En vergeet niet de stoffenschaar of kleermakersschaar; deze scherpe en asymmetrische scharen zijn zo ontworpen dat ze makkelijk door stoffen glijden zonder rafels te veroorzaken. Due Cigni is overtuigd van de kwaliteit van hun producten; je krijgt dan ook levenslange garantie op materiaal- en fabricagefouten.

Geschiedenis van Due Cigni

In de Italiaanse messenhoofdstad, Maniago, produceert Due Cigni al langer dan 100 jaar keukenmessen en scharen van de hoogste kwaliteit. Premium staalkeuzes, innovatieve ontwerpen en prachtige afwerkingen zorgen ervoor dat niemand deze geweldige producten kan weerstaan. Due Cigni heeft alles wat je een kookliefhebber nodig heeft, of je nou zoekt naar stijlvolle ontwerpen, de beste kwaliteit of de grote hoeveelheid keuze. Al meer dan honderd jaar biedt Due Cigni ook het beste van het beste aan professionals in de voedselindustrie, waar je een perfecte snede nodig hebt die lang mee kan gaan.

Veelgestelde vragen over Due Cigni