Let op: je bekijkt onze website op een verouderde browser. Hou er rekening mee dat bepaalde onderdelen van de website niet goed getoond worden.

Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis
Gratis verzending vanaf €50
Gratis retourneren binnen 30 dagen
Wij krijgen een 4,8/5 van onze klanten

Keuzehulp allround keukenmessen: welk keukenmes heb ik nodig?

Een goed gerecht begint met een goed allround keukenmes. Een koksmes of santoku zijn hier twee uitstekende voorbeelden van. Twee messen die verschillen in stijl en snijtechniek, maar die je voor dezelfde taken gebruikt. Het snijden van vlees, vis, groente, fruit en kruiden. Let wel op: deze messen zijn niet geschikt voor vlees of vis met botten en graten of groente of fruit met harde pitten.

Koksmes: allround keukenmes

Een koksmes gebruik je voor het snijden van groente, vlees en vis. Maar ook het fijnsnijden van kruiden, het kneuzen van peperkorrels en het pellen van teentjes knoflook kan met deze all-rounder. Door de bolle buik van het lemmet kan je met dit mes 'wiegen' en zo eenvoudig kruiden of specerijen fijnsnijden.


Santoku: Japanse variant van het westerse koksmes

De benaming voor een Japans koksmes is santoku. Een santoku heeft een rechter en korter blad dat niet eindigt in een punt. Deze messen zijn gemaakt om op Japanse wijze te snijden. Namelijk met korte snijbewegingen in plaats van wiegen. Maar de toepassing blijft hetzelfde. Gebruik dit mes voor het snijden van groente, vlees, vis en kruiden.


Officemes: voor waar het koksmes te groot voor is

Het officemes lijkt op het koksmes. Alleen het formaat is kleiner. Met een officemes verricht je kleinere schil- en snijtaken. Je kunt er groente en fruit mee schillen, garneren en bijvoorbeeld een appel in stukken snijden. Van het fijnere snijwerk tot licht schilwerk: het officemes is overal inzetbaar.


Universeelmes: gebruik je bijna overal voor in de keuken

Qua formaat zit een universeelmes tussen een koksmes en een officemes in. Het wordt ook wel eens een utility-mes genoemd. Door zijn allround vorm gebruik je hem voor het fijnsnijden van kruiden, het in vorm snijden van groenten of zelfs het schoonmaken van vlees.


Broodmes: om meer dan alleen brood te snijden

Een broodmes is een lang, gekarteld mes dat wordt gebruikt voor het snijden van alle soorten brood. Van harde tot zachte korst, van kadetje tot stokbrood. Maar wist je dat een broodmes ook geschikt is voor het snijden van taarten en cake, harde groenten en fruit zoals meloenen, pompoenen en knolselderij? Echt een allround mes dus.