Let op: je bekijkt onze website op een verouderde browser. Hou er rekening mee dat bepaalde onderdelen van de website niet goed getoond worden.

Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis
Gratis verzending vanaf €50
Gratis retourneren binnen 30 dagen
Wij krijgen een 4,8/5 van onze klanten

Keuzehulp vismessen: welk vismes heb ik nodig?

Het snijden en bereiden van vis vergt wat ervaring, maar het hebben van het juiste mes is wel een goed begin. En we weten allemaal: een goed begin, is het halve werk. Gebruik voor het fileren van rauwe vis een fileermes of deba en voor het snijden van gegaarde vis een yanagiba of zalmmes. En ook voor het openen van oesters is een standaard tafelmes niet de meest verstandige keuze.

Fileermes: voor het flinterdun snijden van rauwe vis

Fileermessen zijn bedoeld om de huid van vis te verwijderen en om het vlees van de botten en graten af te halen. Het extra smalle, flexibele lemmet maakt het makkelijk om zo dicht mogelijk onder de huid of langs graten en botten te kunnen snijden. Met de dunne en zeer scherpe punt snijd je eenvoudig dunne plakjes vis.


Oestermes: voor de echte oester-liefhebber

Oesters openen met een normaal keukenmes is niet alleen erg gevaarlijk, de kans is groot dat je het oestervlees beschadigt of dat er delen van de schelp in de oester terecht komen. Een oestermes heeft een kort, dik lemmet met een geslepen punt en het lemmet is sterk genoeg om de oesters te openen.


Zalmmessen: om dunne plakjes zalm te snijden

Een zalmmes gebruik je om dunne, gelijkmatige plakjes zalm te snijden. Het zeer flexibele lemmet is rond de 30 cm lang. Dat heeft als voordeel dat je in één keer een plakje kan afsnijden zonder 'zaagbeweging'. De punt is afgerond om de zalm niet beschadigen. Natuurlijk kan je dit mes ook prima gebruiken voor rauwe ham of carpaccio.


Debames: voor het fileren van vis (graten en wervels) en schaaldieren

Het debames lijkt op een spits trancheermes, maar dan met een Japans uiterlijk. Ontworpen voor het fileren van vis (graten en wervels) en schaaldieren. Om bestand te zijn tegen breuken is het lemmet wat dikker dan dat van een trancheermes. Het lemmet is eigenlijk iets te hoog om makkelijk de huid van vis te verwijderen. Gebruik daar een fileermes voor.


Yanagiba: voor sushi-liefhebbers

Een yanagiba heeft een lang lemmet waarmee je in één haal door een stuk vis snijdt. Je voorkomt hiermee een zagende beweging en krijgt zo het mooiste resultaat. Fantastisch voor het doorsnijden van de maki-rollen en voor het snijden van de sashimi’s voor op de nigiri’s. Voor de liefhebbers van sushi echt een must-have.