Let op: je bekijkt onze website op een verouderde browser. Hou er rekening mee dat bepaalde onderdelen van de website niet goed getoond worden.

Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis
Gratis verzending vanaf €50
Gratis retourneren binnen 30 dagen
Wij krijgen een 4,8/5 van onze klanten

Keuzehulp: wat wil je snijden? Voor elk ingrediënt een geschikt mes

Groenten snijden

De meeste mensen hebben voor het schillen en snijden van groenten maar één klein mesje in huis. We doppen de boontjes, schillen en snijden de wortels en halveren een krop sla met hetzelfde mes. Toch is dat niet verstandig én het snijdt ook zeker niet altijd makkelijk. Gebruik een groot mes als een nakiri voor kroppen sla, kool en harde groenten en fruit. En gebruik het kleinere, kleurrijke schilmes enkel voor de kleinere schiltaken.


Vlees snijden

Je zou denken dat je voor het snijden van vlees aan één mes genoeg hebt. Maar niets is minder waar, er zijn diverse vleesmessen met verschillende toepassingen. Zo kan je met een trancheermes beter geen vlees met botten snijden en is het met een hakmes onmogelijk om dunne plakjes af te snijden. Wij hebben een overzicht van alle vleesmessen en hun toepassing.


Vis snijden

Het snijden en bereiden van vis vergt wat ervaring, maar het hebben van het juiste mes is wel een goed begin. En we weten allemaal: een goed begin, is het halve werk. Gebruik voor het fileren van rauwe vis een fileermes of deba en voor het snijden van gegaarde vis een yanagiba of zalmmes. En ook voor het openen van oesters is een standaard tafelmes niet de meest verstandige keuze.


Allround

In elke keuken hoort een goed allround keukenmes. Bijvoorbeeld een koksmes of santoku. Geschikt voor het snijden van vlees, vis, groente, fruit en kruiden. Let wel op: deze messen zijn niet geschikt voor vlees of vis met botten en graten of groente of fruit met harde pitten.