Let op: je bekijkt onze website op een verouderde browser. Hou er rekening mee dat bepaalde onderdelen van de website niet goed getoond worden.

Vandaag besteld, maandag in huis
Gratis verzending vanaf €50
Gratis retourneren binnen 30 dagen
Wij krijgen een 4,8/5 van onze klanten

Oestermessen: essentieel voor de echte oester-liefhebber

Oesters openmaken met een normaal keukenmes is niet alleen erg gevaarlijk, maar de kans is groot dat je het oestervlees beschadigt of dat er delen van de schelp in de oester terecht komen. Daarnaast loop je de kans dat je de scherpe snede van je keukenmes verpest.

Lees meer

13 Producten
Snelle levering uit eigen voorraad
Gratis verzending vanaf €50
Binnen 30 dagen gratis retourneren
Keuze uit meer dan 17.000 producten

Een oestermes kiezen

De optimale vorm van een goed oestermes voorkomt schilfers in en beschadigingen aan het oestervlees. Met een goed oestermes is het openen van oesters kinderspel. Het mes heeft een kort, dik lemmet met punt en is bestand tegen het openbreken van de schelp. Sommige modellen hebben een stootplaat ter bescherming van je vingers. Daarnaast zorgt deze opstaande rand ervoor dat het mes niet te ver in de schelp kan komen.

Het Franse, Japanse en Amerikaanse oestermes

Er zijn verschillende types oestermessen beschikbaar, waaronder de Franse, Amerikaanse en Japanse stijlen. Elk type heeft zijn eigen ontwerp en functionaliteit. Het is Japanse oestermes, ook wel een hõchõ, is gemaakt van hoogwaardig roestvast staal of koolstofstaal en staat bekend om zijn scherpe lemmet. Een Amerikaans oestermes is heel stevig en een Frans oestermes heeft weer een elegant ontwerp. Wanneer je een oestermes gaat kopen is het fijn om te weten welk type oestermes het beste bij jouw voorkeuren en wensen past.

Het oestermes: hoe gebruik je het?

Het openen van oesters vereist enige oefening en voorzichtigheid. Het is belangrijk om veiligheidsmaatregelen te nemen, zoals het beschermen van je handen en het dragen van een snijbestendige handschoen. Als je niet zeker bent van je vaardigheden kan je hier een gedetailleerde uitleg bekijken.

Werk veilig met een oestermes

Mocht je uitschieten bij het openen van een oester dan kan je je lelijk bezeren. Voor extra veiligheid maak je gebruik van een oesterhandschoen, ook wel snijwerende handschoen genoemd. Deze veiligheidshandschoenen zijn gemaakt van kleine metalen ringetjes en bestand tegen messteken.

Het uiteinde van een oestermes is stomp in plaats van scherp. Het mes is zo ontworpen om letsel te voorkomen, aangezien het uiteinde in het scharnier van de oester wordt geplaatst en kan wegglijden. Soms hebben oestermessen een beschermende handgreep die voorkomt dat je hand, tijdens het openen van de oester, per ongeluk over het lemmet glijdt.

Veelgestelde vragen over oestermessen