Voor 22.00 uur besteld, vandaag verzonden Gratis verzending vanaf €50 Binnen 30 dagen gratis retourneren
4,8
Keukenmessen
& snijden
Pannen
& kookgerei
Messen slijpen
& onderhoud
Zakmessen
& multitools
Zaklampen
& batterijen
Verrekijkers
& scopes
Outdoor
& gear
Nieuwste
producten
Acties
& aanbiedingen

Keukenmessen & snijden

Oestermessen: essentieel voor de echte oester-liefhebber

Met een goed oestermes is het openen van oesters kinderspel. Oesters openmaken met een normaal keukenmes is niet alleen erg gevaarlijk, maar de kans is groot dat je het oestervlees beschadigt of dat er delen van de schelp in de oester terecht komen. De optimale vorm van een goed oestermes voorkomt schilfers in en beschadigingen aan het oestervlees.

Een oestermes heeft een kort, dik lemmet met een geslepen punt en is bestand tegen het open breken van de schelp. Sommige modellen hebben een stootplaat ter bescherming van je vingers. Deze opstaande rand zorgt er tevens voor dat het mes niet te ver in de schelp kan komen.

Oesterhandschoen voor extra veiligheid

Mocht je uitschieten bij het openen van een oester dan kan je je lelijk bezeren. Voor extra veiligheid maak je gebruik van een oesterhandschoen, ook wel snijwerende handschoen genoemd. Deze veiligheidshandschoenen zijn gemaakt van kleine metalen ringetjes en bestand tegen messteken.

How-to

Oesters openen? Met een oestermes!

Het openen van een oester is eigenlijk heel eenvoudig. Als je maar de juiste trucjes weet en een goed mes gebruikt. Wij laten je stap voor stap zien hoe je een oester opent.