Let op: je bekijkt onze website op een verouderde browser. Hou er rekening mee dat bepaalde onderdelen van de website niet goed getoond worden.

Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis
Gratis verzending vanaf €50
Gratis retourneren binnen 30 dagen
Wij krijgen een 4,8/5 van onze klanten

Snijwerende handschoenen: bestand tegen snijden

Met het dragen van een snijwerende handschoen minimaliseer je het risico op vervelende verwondingen tijdens het snijden met een scherp mes of bij het openen van schaal- en schelpdieren. Je draagt de handschoen om de hand waarmee je de oester of het vlees vasthoudt. Een snijwerende handschoen (of oesterhandschoen) is doorgaans gemaakt van kleine metalen ringetjes in een maliënkolder-patroon. Het dichte patroon beschermt je hand.

Lees meer
4 Producten

Kenmerken van een snijwerende handschoen

Je gebruikt de snijwerende handschoen op diverse momenten tijdens jouw kookproces. Zo beschermt de handschoen jouw hand tegen snijwonden tijdens het snijden van hard fruit, groenten, vlees en andere ingrediënten.

Hoe kies je de beste snijwerende handschoenen?

Als je gaat winkelen voor een snijwerende handschoen dan is het belangrijk om je te verdiepen in de verschillende niveaus van snijweerstand. Hoe hoger het niveau, hoe beter de handschoen bestand is tegen snijden.

Daarnaast moet je de pasvorm en de flexibiliteit zeker niet vergeten. De handschoen moet voor comfort en behendigheid zorgen tijdens het uitvoeren van de snijwerkzaamheden. Het moet goed aansluiten op de handen en vingers zodat je goede controle kan uitoefenen, maar de handschoen moet ook weer niet té strak zitten en je beperken. Zoek daarom altijd naar de handschoen met een goede pasvorm. De flexibiliteit van een handschoen zorgt ervoor dat je je handen en vingers goed kan bewegen om zo de taak goed te kunnen uitvoeren.

Wanneer gebruik je een snijwerende handschoen?

Eigenlijk gebruik je een snijwerende handschoen zodra je werkzaamheden moet uitvoeren waarbij je het gevaar loopt op snijwonden. Denk hierbij aan het gebruik van een mandoline, raspbladen of ander scherpe keukenhupjes. Daarnaast komt de handschoen ook van pas bij de openen van oesters, of andere schaaldieren en het ontbenen en uitsnijden van vlees. De handschoen heb je vooral nodig wanneer je ingewikkelde en precieze bewegingen moet maken zoals bij het snijden van julienne, brunoise of chiffonade.

Veelgestelde vragen over snijwerende handschoenen