Let op: je bekijkt onze website op een verouderde browser. Hou er rekening mee dat bepaalde onderdelen van de website niet goed getoond worden.

Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis
Gratis verzending vanaf €50
Gratis retourneren binnen 30 dagen
Wij krijgen een 4,8/5 van onze klanten

Kaasschaaf: de juiste schaaf voor elke kaas

Een kaasschaaf mag eigenlijk niet ontbreken in de keukenla. Met een kaasschaaf snijd je immers de heerlijkste plakjes kaas. Kaasschaven zijn er in diverse soorten en maten. Speciaal voor jonge kaas bijvoorbeeld, maar ook voor harde Parmezaanse kaas. En natuurlijk kaasschaven voor de belegen kaas die in Nederland veel gegeten wordt. Kortom, voor iedere kaas de juiste kaasschaaf.

Lees meer
5 Producten

De eigenschappen van een kaasschaaf

Een kaasschaaf kent vele voordelen. Ken jij allemaal?

  • Makkelijk te gebruiken: Zet de kaasschaaf of de kaas en beweeg deze naar de beneden. Het resultaat: gelijke plakken.

  • Lekker dun: De schaaf stelt je in staat om dunne plakken te snijden. Handig als broodbeleg of garnituur.

  • Geen verspilling: Snij de kaas efficiënter dankzij de kaasschaaf en voorkom zo verspilling.

  • Niet alles kaas: Gebruik de kaasschaaf ook voor andere ingrediënten zoals komkommer, wortel, courgette of zachte aardappels.

  • Hou makkelijk schoon: De schaaf is makkelijk schoon te maken, met water en milde zeep.

  • Veilig: Een kaasschaaf heeft geen scherpe randen zoals een mes. Een veilig te gebruiken gereedschap dus.

  • Bespaar kostbare tijd: Snij dankzij de schaaf snel plakken van kaas en groente.

  • Nooit meer knoeien: Voorkom rommel en kaaskruimels met een kaasschaaf.

Keuze van een kaasschaaf?

Wanneer je een kaasschaaf uitkiest moet je op een paar dingen letten. Zo is het bijvoorbeeld belangrijk om kritisch te kijken naar het lemmet. Deze moet dun genoeg zijn om gemakkelijk door kaas te snijden en dunne, gelijkmatige plakjes te maken. Sommige kaasschaven zijn speciaal ontworpen voor bepaalde soorten kaas. Bedenk waarvoor je de schaaf hoofdzakelijk wilt gebruiken. Controleer daarnaast altijd of het snijvlak van de kaasschaaf glad is zonder scherpe randen. Dit is belangrijk om de kaas niet te scheuren en gelijke plakken te garanderen.

Er zijn verschillende merken kaasschaven op de markt, dus het is slim om je daarin te verdiepen voordat je een kaasschaaf koopt. Ken je de kaasschaven van Boska al?

Onderhoud van je kaasschaaf

Om je kaasschaaf goed te onderhouden is het van belang dat je het na elk gebruik goed afspoelt en met de hand schoonmaakt door gebruik van een milde zeep. Daarnaast moet je goed voor jouw kaasschaaf zorgen en het droog te bewaren voorkom je onherstelbare schade aan jouw schaaf en gaat deze dus langer mee. Het is slim om regelmatig een beetje olie op het metaal van de kaasschaaf aan te brengen om roestvorming te voorkomen.

Het slijpen van een kaasschaaf

De meeste kaasschaven hoe je niet te slijpen, omdat ze vaak van roestvast staal gemaakt zijn dat lang scherp blijft. Het is welk mogelijk om een kaasschijf te slijpen, wanneer je merkt dat deze bot wordt. Hoe vaak je het moet slijpen ligt aan de mate van gebruik. Hiervoor gebruik je een fijne slijpsteen of een aanzetstaal. Wees erop bedacht dat je dit altijd voorzicht doet omdat een kaassc

Veelgestelde vragen over kaasschaven