Let op: je bekijkt onze website op een verouderde browser. Hou er rekening mee dat bepaalde onderdelen van de website niet goed getoond worden.

Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis
Gratis verzending vanaf €50
Verlengde retourtermijn t/m 31 januari 2024
Wij krijgen een 4,8/5 van onze klanten

Een mandoline is een onmisbare keukenhulp

Een mandoline is een onmisbaar onderdeel van je keukenuitrusting voor de voorbereiding van je maaltijd. Iedereen die regelmatig salades maakt, gerechten garneert of julienne en brunoise wil snijden kan niet zonder. Deze snijhulpen zijn op vele manieren inzetbaar en af te stellen. Vervolgens kan je snel grote of kleine hoeveelheden groente of fruit op constante wijze verwerken. De vlijmscherpe messen zorgen voor licht en snel snijden. De handbeschermers zorgen ervoor dat je ze veilig en snel gebruikt.

Lees meer
33 Producten
Snelle levering uit eigen voorraad
Gratis verzending vanaf €50
Verlengde retourtermijn t/m 31 januari 2024
Keuze uit meer dan 16.000 producten
Snelle levering uit eigen voorraad
Gratis verzending vanaf €50
Verlengde retourtermijn t/m 31 januari 2024
Keuze uit meer dan 16.000 producten
Snelle levering uit eigen voorraad
Gratis verzending vanaf €50

Mandolines: vakwerk in je keuken

Met een mandoline kan je fruit, groente en andere ingrediënten makkelijk in gelijkmatige plakken snijden. Het is een rechthoekig snijblad op pootjes waar je jouw gekozen ingrediënt oplegt en met een simpele beweging naar beneden beweegt en in plakjes snijdt. Dankzij een mandoline snijd je snel grote hoeveelheden voedsel in gelijkmatige plakken.

Ze zijn innovatief, eenvoudig in gebruik en onderhoud, sterk en veelzijdig. Dankzij de vele accessoires maak je jouw mandoline altijd compleet.

Hoe kies je de beste mandoline?

De mandoline is een veelzijdig keukengereedschap die je voor veel snijtaken kunt gebruiken dankzij de verwisselbare messen. Zo kies je in welke dikte je jouw ingrediënt snijdt en dan is het alleen een kwestie van het goede mes erop zetten en je kan aan de slag! Omdat je steeds hetzelfde mes gebruikt voor hetzelfde ingrediënt krijg je gegarandeerd stukjes die allemaal gelijk zijn in dikte en dan is handig wanneer dit van belang is voor het eindgerecht.

Veilig werken met een mandoline

Je werkt veilig met een mandoline dankzij de handige antislippoten, de veiligheidsglijder (ook bekend als ‘pushers’) en de handgrepen. Zo voorkom je dat het gereedschap kan gaan glijden en je vingers gevaarlijk dicht bij de messen komen.

Het onderhoud van een mandoline

Het onderhoud van een mandoline is relatief gemakkelijk omdat je de messen en bepaalde onderdelen makkelijk kunt verwijderen en apart kan schoonmaken. Wij adviseren hiervoor het gebruik van warm water, milde zeep en een zachte spons of borstel. Het is belangrijk om alle voedselresten te verwijderen tijdens het schoonmaken zodat er niks kan achterblijven wat hem kan beschadigen. Natuurlijk is ook dit keukengereedschap gevoelig voor roestvorming dus je moet het altijd goed afdrogen en droog bewaren.

De messen van de mandoline worden op den duur bot door gebruik dus je moet de messen regelmatig slijpen. Daarnaast moet je voor gebruik ook de veiligheidsglijder en andere onderdelen kritisch bekijken zodat je geen verwondingen oploopt tijdens het snijden.

Veelgestelde vragen over mandolines