Let op: je bekijkt onze website op een verouderde browser. Hou er rekening mee dat bepaalde onderdelen van de website niet goed getoond worden.

Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis
Gratis verzending vanaf €50
Gratis retourneren binnen 30 dagen
Wij krijgen een 4,8/5 van onze klanten

Het gebruik van een mandoline

Bespaar tijd en moeite met een mandoline. Benieuwd hoe?

De mandoline is terug van weggeweest! Dit handige keukenhulpje dat in grootmoeders keuken al werd gebruikt is weer helemaal hip, en niet zonder reden! Het snijden met een mandoline gaat gemakkelijk, snel en je snijdt ook heel vlot grote hoeveelheden groente en fruit. In tegenstelling tot een gewone keukenmachine zijn mandolines gemakkelijk schoon te maken!

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Het snijden met een mandoline in drie simpele stappen:

1. Kiezen van de juiste mesjes

Allereerst is het van belang te bepalen met welke mesjes je wilt gaan snijden. Het kiezen van de juiste mesjes hangt af van de vorm die je graag zou willen snijden en natuurlijk van de verschillende mogelijkheden die de mandoline biedt. Met verschillende vormen bedoelen we bijvoorbeeld het snijden in reepjes, blokjes of het ‘au julienne’ snijden.

2. Instellen van de hoogte

Bij het gebruik van een mandoline is het belangrijk de snijhoogte goed in te stellen. Deze hoogte bepaalt de dikte waarin de groente of het fruit gesneden wordt.

3. Snijden

Is de mandoline goed ingesteld? Dan is het tijd om te snijden. De meeste mandolines leveren een speciale ‘snij-hoed’ mee. Hiermee beweeg je de groente over de mandoline zodat je snel en veilig kan snijden. In sneltreinvaart worden plakjes, blokjes of reepjes van hetzelfde formaat afgesneden. Heerlijk voor in bijvoorbeeld de salade!

Bekijk hier alle mandolines