Let op: je bekijkt onze website op een verouderde browser. Hou er rekening mee dat bepaalde onderdelen van de website niet goed getoond worden.

Voor 18:00 uur besteld, morgen in huis
Gratis verzending vanaf €50
Gratis retourneren binnen 30 dagen
Wij krijgen een 4,8/5 van onze klanten

Hoe hang ik een messenmagneet op?

Een line-up laat zien waarom een chefkok, een bakker, een slager en ieder ander die van eten (maken) houdt (jij dus!) voor bepaalde keukenmessen kiest. En je zal zien, de ideale messenset is per persoon heel verschillend. Verberg je mooie collectie keukenmessen niet, maar laat ze zien!

Voor een line-up heb je slechts twee dingen nodig:

  1. Een messenmagneet.

  2. Jouw favoriete keukenmessen.

Een messenmagneet is de ideale manier om jouw prachtige keukenmessen te showen. Daarnaast is het ook de meest veilige en hygiënische wijze van het opbergen van je keukenmessen. In een apart topic benoemen wij alle voordelen van een messenmagneet. Heb je een messenmagneet aangeschaft? Dan is de montage bijzonder simpel.

Maar voor we gaan beginnen alvast één belangrijke tip: zorg dat je een waterpas bij de hand hebt!

Zorg dat de magneet altijd waterpas hangt!

Hang de messenmagneet op

De meeste messenmagneten hebben één of twee van onderstaande bevestigingsmogelijkheden: 

Optie 1. Dubbelzijdig tape

De magneetstrip is voorzien van dubbelzijdig tape. De tape houdt tot 20 kg per 10 cm. Deze manier van monteren is voornamelijk geschikt voor een ondergrond van tegels, hout, stenen of stucwerk. Voor montage dient de ondergrond goed ontvet te worden. Nadat de strip op zijn plek is aangebracht (waterpas!), druk je deze stevig aan. Klik vervolgens de messenmagneet op de magneetstrip.

Tip: toch niet helemaal recht geplakt of wil je de magneetstrip verplaatsen? Verwarm de plakstrip met bijvoorbeeld een föhn. De strip laat los en kan worden verplaatst. Doe dit niet te vaak, dat komt de kracht van de plakstrip niet ten goede.

Optie 2. Vastschroeven

Indien de ondergrond niet geschikt is voor tape, bijvoorbeeld behang of structuurverf, dan kan je de magneetstrip vastschroeven. De strip is namelijk ook voorzien van schroefgaten. Schroef de magneetstrip vast op de muur (waterpas!) en klik vervolgens de messenmagneet op de magneetstrip.

Gebruik de plakstrip op een gladde ondergrond als tegels, hout, stenen of stucwerk
Gebruik schroeven op een ondergrond dat niet geschikt is voor tape. Bijvoorbeeld behang, structuurverf of een muur met reliëf

Tip: hang de magneetstrip niet in de buurt van het fornuis. Dit is om meerdere redenen onhandig. De belangrijkste reden is dat de plakstrip los kan laten als deze te heet wordt. Een andere reden is dat je je messen meestal nodig hebt bij het werkblad, niet bij het fornuis. Hang ze dus op waar je ze het meest gebruikt.

Haal je favoriete keukenmessen uit de la

Welke keukenmessen gebruik jij dagelijks? Laat ze niet langer in de la liggen en hang ze op, ze mogen gezien worden. Onze messenmagneten zijn sterk genoeg om alle typen keukenmessen te dragen. Onze messenmagneten bestaan namelijk niet uit meerdere kleine magneetjes, maar uit één grote magneet. Daardoor ben je tevens niet beperkt in waar je de messen op de strip moet hangen. Ook zware messen glijden niet van de strip af. Dus hang jouw favoriete keukenmessen op, ze mogen gezien worden! Heb je niet genoeg messen om je magneet te vullen? Met meer dan 1600 keukenmessen in ons assortiment hebben wij de juiste aanvulling op jouw set!

Hoe hang ik mijn messen op de magnetische messenstrip?

Een keukenmes plaats je met de punt naar boven op de magneetstrip. Op die wijze kan het mes vrijwel niet zakken of scheef gaan hangen door het gewicht van de greep. En als het mes dan toch een keer onbedoeld van de strip valt/ wordt gestoten, valt het met de punt naar boven. Daardoor heb je de minste kans op schade aan het mes, het aanrecht en je handen.

Je plaatst het mes met de rug op de strip en laat het vervolgens zijwaarts kantelen totdat de magneet het mes aantrekt. Het afnemen van het mes gebeurt in omgekeerde volgorde, eerst de snede van de strip wegdraaien, richting de rug van het mes en dan pas losmaken.

Klik de messenhouder op de magneet
Hang je favoriete messen op

Onderhoud

Al onze houten messenmagneten zijn geolied met minerale olie. Schoonmaken kan eenvoudig met een vochtige doek. Als het hout zijn mooie kleur verliest volstaat het om hem opnieuw in te oliën. Bij voorkeur met paraffine-olie zoals de Eden Essentials minerale olie.