Let op: je bekijkt onze website op een verouderde browser. Hou er rekening mee dat bepaalde onderdelen van de website niet goed getoond worden.

Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis
Gratis verzending vanaf €50
Gratis retourneren binnen 30 dagen
Wij krijgen een 4,8/5 van onze klanten

De voordelen van een messenmagneet

Een messenmagneetstrip is uitermate geschikt om jouw keukenmessen veilig en hygiënisch op te bergen. Maar het is ook dé manier om jouw favoriete keukenmessen te laten pronken in de keuken. Dus haal jouw paradepaardjes uit je la en hang ze op! Messenmagneten zijn er in vele soorten en maten, dus er is er altijd wel eentje die in jouw keuken past. Weten wat alle voordelen van een messenmagneetstrip zijn? Wij vertellen je er alles over.

Het gebruik van een messenmagneet heeft een aantal belangrijke voordelen. Om maar direct met de belangrijkste te beginnen:

De messen blijven langer scherp

Als je voor het eerst snijdt met een nieuw mes weet je niet wat je overkomt. Zonder kracht te zetten zoef je door groente, fruit en vlees, zo scherp! Echter worden keukenmessen op den duur altijd bot, maar de snelheid waarmee dat gebeurt kan je zeker wel beperken. Bijvoorbeeld door je messen op een magneetstrip te hangen. Want zolang de snede niet in aanraking komt met andere messen of harde materialen, is er niets aan de hand. Daarom zit bij onze messenmagneten de magneetstrip altijd achter het hout. Hierdoor maakt het mes enkel contact met het hout. Dit voorkomt beschadigingen aan de snede en daardoor blijft het mes dus langer scherp.

Maar zodra een mes met iets hards in aanraking komt, bijvoorbeeld andere messen in je keukenla, wordt deze sneller bot. Koop dus ook geen magneetstrip van ijzer of met ijzeren strips. Want ijzer zorgt gegarandeerd voor beschadigingen aan je snede. Ga altijd voor een materiaal dat zachter is dan het lemmet, bijvoorbeeld hout of kunststof. Wij hebben wel messenmagneetstrips van roestvaststaal in ons assortiment, maar de kunststof of rubberen nopjes voorkomen beschadigingen.

Veiligheid

Wanneer je een keukenmes in een la met andere messen zoekt, heb je kans op snijwonden. Een messenmagneetstrip zorgt er dus niet alleen voor dat je mes minder snel bot wordt, maar voorkomt ook snijwonden bij het pakken van je mes. Je plaatst het mes met het lemmet tegen de strip en de magneet zorgt ervoor dat het mes blijft hangen. Omdat onze messenmagneten bestaan uit één grote, horizontale magneet is de messenstrip sterk genoeg om alle keukenmessen te kunnen dragen. Je hebt dus geen beperking in het aantal messen dat je kan ophangen of waar je de messen op de strip moet hangen. Ook zware messen glijden niet van deze strips af. Maar let op: er bestaan ook magneetstrips met meerdere kleine magneetjes in de strip. Met deze magneten ben je dus wél beperkt in het aantal messen dat je kunt ophangen. Maar misschien nog wel erger, de magneten zijn vaak niet sterk genoeg. Zware keukenmessen glijden van deze strips af, met alle gevolgen van dien.

Pak nooit meer het verkeerde mes

Een magneetstrip voor je messen toont jouw keukenmessen in volle glorie. Niet weggestopt in een blok of in een lade: want jouw mooie keukenmessen mogen gezien worden. En je pakt dus nooit meer het verkeerde mes. Iets wat bij een messenblok nog wel eens wil gebeuren.

Meer ruimte in de la en op het aanrecht

Heb je een kleine keuken of staat het werkblad vol met het koffiezetapparaat en andere spullen? Met een messenmagneet aan de muur heb je meer ruimte in je lades én op het aanrecht. Geen plek aan de muur voor een messenmagneet? Gebruik dan een messenblok of lade-inzet.

Hygiëne

Het gebruik van een magneetstrip is ook een stuk hygiënischer dan bijvoorbeeld een messenblok met sleuven. Tussen de sleuven is soms lastig schoon te maken. Een magneetstrip schoonmaken is simpel: doekje erover en je bent in één handomdraai klaar.

Aanwinst voor de keuken

Met een messenmagneet kan je netjes je messen opbergen én tegelijkertijd je keuken mooier maken. Er zijn strakke, moderne magneetstrips verkrijgbaar, zoals de Eden messenmagneten, maar er zijn ook speciale designs zodat de magneetstrip bij het interieur past. Een Noyer magneetstrip is hier een goed voorbeeld van. En breid je je messencollectie uit? Dan hang je er gewoon een tweede strip naast! Veel praktischer natuurlijk dan een tweede messenblok aanschaffen.