Let op: je bekijkt onze website op een verouderde browser. Hou er rekening mee dat bepaalde onderdelen van de website niet goed getoond worden.

Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis
Gratis verzending vanaf €50
Gratis retourneren binnen 30 dagen
Wij krijgen een 4,8/5 van onze klanten

Line-up medewerker Knivesandtools: Sjoerd

Voor mij gaat koken niet alleen om het gerecht als eindresultaat. Het is een leermoment om nieuwe staalsoorten of snijtechnieken te ontdekken die ik bij zakmessen niet tegenkom. En dat het gerecht niet altijd lekker smaakt, tja, dat ligt eerder aan mezelf dan aan het mes…

Eden Classic Damast 6-delige messenset

De kans is groot dat je deze Eden classic Damast messenset weleens in andermans line-up voorbij hebt zien komen. Daarom wil ik het kort en krachtig houden: deze set is simpelweg perfect voor mij. Tijdens het koken heb ik nooit het gevoel gehad dat deze keukenmessen niet voldeden. Deze set is de fundatie van mijn kleine collectie keukengereedschap. Wanneer ik snel en efficiënt moet koken grijp ik snel naar mijn Eden Classic Damast koksmes. Deze geeft mij een vertrouwd gevoel en is mijn go to-optie voor het zwaardere werk. Zoals het klein snijden van een winterpeen of een kool.

Ontdek alle messensets

Robert Herder Molenmesje

Een supergoed mes hoeft niet duur te zijn. Het Robert Herder Molenmesje is daar een voorbeeld van. De reden voor deze aankoop was niet dat ik er een nodig had, maar het staalsoort. Het leuke van het Molenmesje is namelijk dat het lemmet van koolstofstaal vervaardigd is. Dit staalsoort ontwikkeld vanzelf een patina door de zuren in een stuk groente of fruit. De patina helpt het mes te beschermen tegen roest. Dit in combinatie met het uitstekende scherptebehoud van koolstofstaal maakt het Molenmesje geweldig om de wereld van koolstofstalen messen mee te ontdekken. Koken met een koolstofstalen mes is keer op keer een avontuur!

Ontdek alle Robert Herder-messen

Eden Kanso Aogami utilitymes, 13,5 cm

Na helemaal geobsedeerd te zijn door koolstofstalen keukenmessen was het tijd voor een upgrade. Ik ben toen voor het Eden Kanso Aogami universeelmes gegaan waar ik binnen het bedrijf veel positiefs over gehoord heb. Ook qua Japanse stijl en uiterlijk sprak het mes mij erg aan. De Kanso-serie is naast hoogst functioneel ook decoratie voor in de keuken te noemen. Iedere kooksessie met een mes uit de Kanso-serie voelt als een bijzonder ritueel. Dit is zonder twijfel het mes die ik het meest gebruik. Het formaat en design is perfect voor mij.

Ontdek alle Kanso Aogami-messen

Spyderco Z-Cut K14SBK universeelmes 11 cm, zwart dubbelgekarteld

Als zakmesverzamelaar ben ik een groot fan van Spyderco. Mijn eerste écht goede zakmes was dan ook van dit merk. Toen Spyderco een nieuwe lijn keukenmessen uitbracht moest ik er gewoon eentje hebben. De keuze was simpel. Ik miste nog een goed gekarteld mesje voor tomaten en andere groenten. Het werd dus de Spyderco Z-Cut. Een leuk detail is dat dit type gekartelde snede ook op hun zakmessen gebruikt wordt. Een kleine knipoog naar de roots van Spyderco als zakmessenmerk.

Ontdek alle Spyderco-keukenmessen

Spyderco Itamae Bunka Bocho Murray Carter Collection, K18GPBNBK

Een mes dat ik graag in de toekomst wil toevoegen aan mijn Line-up is de Spyderco Itamae Bunka Bocho, ontworpen door legendarische messenmaker Murray Carter. Niet alleen heb ik geen santoku-mes in de collectie, ook spreekt het unieke design me erg aan. De handgreep is adembenemend mooi en zeer uniek. Het bruinzwarte burl G10 lijkt net écht hout. Ook het gelamineerde lemmet met een kern van Aogami Super Blue staal is super vet en zeer uniek. Voor een Spyderco-fan een waar grail-mes voor in de keuken.

Expert Knivesandtools: Sjoerd

Als zakmes-specialist en verzamelaar ben ik dagelijks omringd door de meest prachtige zakmessen, outdoormessen en multitools. Recent ben ik op mezelf gaan wonen en had ik plotseling een goed keukenmes nodig. Ik weet veel van zakmessen. Maar wat maakt nou een goed keukenmes?! Ik heb vrijwel meteen een volledige set Eden Classic Damast messen aangeschaft. Nu ik een jaartje verder ben trekken ook andere keukenmessen mijn aandacht. Als verzamelaar wil ik blijven ontdekken en mijn horizon verbreden.