Let op: je bekijkt onze website op een verouderde browser. Hou er rekening mee dat bepaalde onderdelen van de website niet goed getoond worden.

Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis
Gratis verzending vanaf €50
Gratis retourneren binnen 30 dagen
Wij krijgen een 4,8/5 van onze klanten

Line-up: Yaxell

De Japanse keukenmessen van Yaxell worden al sinds 1932 gemaakt. Hierbij worden moderne technieken gecombineerd met ontwerpen en materialen met historische kennis. Yaxell heeft vier verschillende series, die wij aan onze messenmagneet hebben gehangen voor een line-up.

Yaxell Ran

De Yaxell Ran serie bestaat uit traditionele Japanse keukenmessen, die een modern jasje hebben gekregen. De messen zijn gemaakt van 69-lagen damaststaal en hebben een kern van VG10 staal. Dit is een staalsoort die zeer hard is en kan daardoor vlijmscherp geslepen worden. Het damaststaal geeft de messen een prachtig en uniek uiterlijk, waardoor ze een echte eyecatcher in de keuken zijn.

Voor de handgrepen maakt Yaxell gebruik van micarta. Dit is linnen wat geïmpregneerd is met epoxyhars. Hierdoor wordt het materiaal zeer sterk, waardoor het tegen een stootje kan en goed waterbestendig is. Een van de eigenschappen van micarta is dat het heel veel grip geeft, ook als het nat is.

Bekijk hier de hele Yaxell Ran line-up

Yaxell Super Gou

161 lagen damaststaal met een kern van SG2-poederstaal, dat is de Yaxell Super Gou-serie. Deze prachtige messen hebben aan beide zijdes 80 lagen roestvast damaststaal. Het SG2-poederstaal, waar de kern van gemaakt is, is vlijmscherp te slijpen. Hierdoor snij je zonder problemen alles wat je nodig hebt voor jouw gerechten.

De ronde handgreep is voorzien van drie klinknagels. Hierdoor lijkt de greep erg op de greep van een Europees keukenmes. Deze messen liggen niet alleen comfortabel in de hand, de handgreep is ook nog eens stevig en duurzaam. Het materiaal waar de handgreep van is gemaakt, is micarta. Dit is linnen geïmpregneerd met een epoxyhars.

Bekijk hier de hele Yaxell Super Gou serie

Yaxell Tsuchimon

Een fraai ontwerp en uitstekende kwaliteit, dat is waar de Yaxell Tsuchimon om bekend staat. Voor deze serie worden Japanse ontwerpstijlen gecombineerd met de Europese ontwerpstijlen. De lemmeten zijn namelijk qua vorm en ontwerp typisch Japans. De handgrepen zijn daarentegen van micarta gemaakt, volgens een Europese stijl.

De lemmeten van de Yaxell Tsuchimon hebben een kern van VG10-staal. Om deze kern goed te beschermen, is aan weerszijden een laag roestvast staal geplaatst. Dit zorgt ervoor dat er een lijn gezien is vlak boven de snede van het lemmet. De lemmeten zijn typisch Japans afgewerkt door middel van de hamer van de smid. Hierdoor hebben de lemmeten kleine deukjes. Deze hebben bij deze serie geen functie maar ze zijn zeker mooi!

Bekijk hier de hele Yaxell Tsuchimon serie

Yaxell Zen

Net zoals bij de Yaxell Ran en de Yaxell Super Gou, is ook bij de Yaxell Zen damaststaal gebruikt. Bij deze serie is een kern van Japans VG10 staal aan beide kanten voorzien van damaststaal. Verschillend is echter dat de lemmeten van deze serie zijn afgewerkt met hamerslagen van de smid. De kuiltjes die hier zijn ontstaan, zorgen ervoor dat eten minder snel aan het lemmet blijft hangen.

Yaxell gebruikt voor de handgrepen altijd micarta. Deze handgrepen zijn ovaal of rond. Hierdoor liggen ze zeer goed in de hand en zijn de messen comfortabel in gebruik.

Bekijk hier de hele Yaxell Zen serie

Welke is jouw favoriet?

De Yaxell series zijn stuk voor stuk prachtige series. Als je een van deze series kiest, heb je ongetwijfeld kwalitatief goede en mooie messen in huis. Welke is jouw favoriet?