Let op: je bekijkt onze website op een verouderde browser. Hou er rekening mee dat bepaalde onderdelen van de website niet goed getoond worden.

Voor 18:00 uur besteld, morgen in huis
Gratis verzending vanaf €50
Verlengde retourtermijn t/m 31 januari 2024
Wij krijgen een 4,8/5 van onze klanten

Yaxell Ketu keukenmessen: puur genieten

Yaxell Ketu-keukenmessen zijn sierlijke en praktische Japanse keukenmessen. Van het gehamerde 3-laags staal tot de handgreep van pakkahout met sierlijke mozaïkpin. Yaxell keukenmessen worden gemaakt in de messenhoofdstad van Japan: Seki. Hier combineren ze moderne technieken, ontwerpen en materialen met de historische kennis en expertise van traditionele zwaarden- en messenmakers.

Lees meer
11 Producten
Snelle levering uit eigen voorraad
Gratis verzending vanaf €50

Eigenschappen van Yaxell Ketu-keukenmessen

Het lemmet van een Yaxell Ketu-mes bestaat uit drie lagen. Aan de buitenkant twee lagen roestvaststaal en een kern van SG2-poederstaal. Dit is een zeer harde staalsoort met een hardheid van maar liefst 63 HRC! Hierdoor is het mes zeer dun en ook zeer scherp geslepen. Het lemmet heeft een ‘hammered’ finish. In het Japans wordt deze afwerking Tsuchime genoemd. Het is een traditionele en ambachtelijke Japanse afwerking die ontstond door de hamerslagen van de smid. De handgreep is gemaakt van pakkahout van beukenhout met een zwart en goudbruine kleur. Pakkahout is een laminaat van dunne laagjes hout die geïmpregneerd zijn met een sterke kunsthars. Hierdoor is het erg sterk en stabiel. Perfect voor de handgreep van een keukenmes! Dankzij de ronde vorm van de handgreep houdt het mes erg fijn vast. Een sierlijke mozaïkpin en een gravering aan het einde van de handgreep maken de handgreep nóg sierlijker.

Yaxell keukenmessen

Yaxell maakt sinds 1932 professionele Japanse keukenmessen voor dagelijks gebruik. Dit doen ze in de messenhoofdstad van Japan: Seki. Hier combineren ze moderne technieken, ontwerpen en materialen met de historische kennis en expertise van traditionele zwaarden- en messenmakers. Yaxell vindt dat een keukenmes een essentieel onderdeel is voor je dagelijkse leven. Een keukenmes moet toegankelijk en betrouwbaar zijn, maar het moet ook inspireren en enthousiasmeren. Om dit te bereiken heeft Yaxell enkele series uitgebracht die voor iedereen beschikbaar zijn. De gebruikte materialen zorgen voor een betrouwbaar en kwalitatief mes. Messen die je met liefde elke dag gebruikt.