Let op: je bekijkt onze website op een verouderde browser. Hou er rekening mee dat bepaalde onderdelen van de website niet goed getoond worden.

Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis
Gratis verzending vanaf €50
Gratis retourneren binnen 30 dagen
Wij krijgen een 4,8/5 van onze klanten

Line-up deluxe

Met één van de luxe keukenmessen uit deze line-up haal jij als veeleisende chef-kok, hobby-kok of verzamelaar de absolute top in huis. Met veel liefde en vakmanschap gemaakt van zeer hoogwaardige materialen.

Spyderco Itamae Gyuto

Dit Spyderco Gyuto-mes uit de Murray Carter Collection is adembenemend mooi. Gyuto betekent letterlijk 'koeien blad' en is het Japanse equivalent van het Westerse koksmes. Dit veelzijdige ontwerp maakt de gyuto geschikt voor het snijden en vlees, vis en groente en het hakken van kruiden.

Wat direct in het oog springt is het patroon in de handgreep. Het bruinzwarte burl G10 is van verschillende kleuren glasvezel door elkaar gemixt. Hierdoor ontstaat een prachtige tekening die varieert. Ieder exemplaar is dus uniek. Het lemmet heeft een kern van Aogami Super Blue staal omhult in lagen SUS410 staal. Door deze klassieke constructie beschermen de buitenste lagen de ultraharde koolstofstalen kern. Een bijzonder mes!

Ontdek alle Spyderco keukenmessen

Robert Herder keukenmes

Behalve een prachtig stuk gereedschap is dit keukenmes van Robert Herder ook een ode aan de oude, uitstervende ambachtelijke tradities van de stad Solingen. Je haalt hiermee echt iets unieks in huis, want het is met de hand gesmeed door een van de laatste oude meesters in het vak: Rudolf Broch.

Het mes is vlijmscherp en prachtig afgewerkt. Het is niet zwaar en ligt lekker in de hand. Ondanks het vrij korte lemmet is het mes bijna overal uitstekend voor te gebruiken. Vooral als je veel groente snijdt is het helemaal perfect. Het lemmet van niet-roestvast staal wordt op traditionele wijze blauw gepolijst. Een techniek die bijna is uitgestorven en dus alleen bij de meest luxe messen wordt toegepast.

Ontdek alle Robert Herder messen

Kai Shun Nagare koksmes

Met dit koksmes uit de Nagare-serie toont Kai maar weer eens een meester te zijn in de Japanse smeedkunst. Het lemmet trekt direct de aandacht. En dat is niet zo gek. Bij het innovatieve smeedproces zijn twee staalsoorten, met verschillende eigenschappen, samengevoegd. Het is gemaakt van flexibel VG2-staal en hard VG10-staal, samengevlochten tot 72-laags damaststaal. Dit resulteert in een Rockwell hardheid van ± 61.

Het resultaat van deze technologie is, naast het bijzondere uiterlijk van het mes, een uitstekende scherpte van de aan beide zijden geslepen snede. De combinatie van het opvallende design en de bijzondere materiaaleigenschappen overtuigt op alle vlakken.

Ontdek alle Kai Shun Nagare-messen

Nesmuk EXCLUSIVE C90 koksmes

Bij de eerste kennismaking met dit keukenmes uit de EXCLUSIVE-serie van Nesmuk wordt je oog als eerste getrokken naar het weergaloze damaststaal van het lemmet. Het vakmanschap van echt damaststaal komt tot uiting in het damastpatroon: de linkerzijde van het lemmet is hol geslepen en onthult een ander patroon dan de vlak geslepen rechterkant. De snede is extra dun en vlijmscherp. Het lemmet loopt over in de fantastisch vormgegeven handgreep. De wit tot roodbruine houtsoort van de handgreep komt uit een deel van Oost-Finland en Rusland. Niet bijzonder hard, maar met een dichtheid 700 kg/m³ duurzaam in het gebruik. De scheiding tussen handgreep en lemmet is afgewerkt met een krop van zilver.

Dit Nesmuk-mes is de absolute top. De combinatie van precisie, gemak, design en gewicht is karakteriserend voor het Duitse Nesmuk. Feit is dat de messen extreem fraai zijn ontworpen, maar toegegeven: tijdens het gebruik begrijp en voel je de kwaliteit en exclusiviteit pas echt. Durf jij het aan?

Ontdek alle Nesmuk EXCLUSIVE-messen

Zijn deze messen niet helemaal jouw smaak? Of je nu een professionele- of hobbykok bent, een vegetariër of een vleesliefhebber, je een kleine of een grote keuken hebt: we hebben voor iedereen een selectie keukenmessen gemaakt. Welke set past bij jou?