Let op: je bekijkt onze website op een verouderde browser. Hou er rekening mee dat bepaalde onderdelen van de website niet goed getoond worden.

Voor 18:00 uur besteld, morgen in huis
Gratis verzending vanaf €50
Gratis retourneren binnen 30 dagen
Wij krijgen een 4,8/5 van onze klanten

Nesmuk Exclusive: schoonheid verpakt als koksmes

Wie de Nesmuk Exclusive serie voor het eerst ziet merkt meteen het adembenemend mooie lemmet op. Dit schitterende damascusstaal wordt met de hand in Duitsland gesmeed door vakmensen met jarenlange ervaring. Talloze lagen staal vormen samen het beeldschone lemmet van de Exclusive-lijn. Overigens wordt deze serie ook wel Nesmuk Exklusiv genoemd.

Lees meer
1 Producten

Eigenschappen van de Nesmuk Exclusive serie

Bijzonder aan de Nesmuk Exclusive-lijn is zijn slijping. Eén zijde van het lemmet is vlakgeslepen, terwijl de andere kant van het lemmet een S-vormige holslijping heeft. Hierdoor ervaar je nog minder snijweerstand. Bovendien helpt het met de zogenoemde ‘food release’. Dat betekent dat bijvoorbeeld plakjes appel of aardappel makkelijker loskomen van het lemmet. Het aanbrengen van zo’n uitgekiende slijping is handwerk. Er zijn geen massaproductiemessen die zo goed uitgeslepen zijn. Hierin herken je de hand van de meester.

Indrukwekkend licht van gewicht

Een ander voordeel aan de Nesmuk Exclusive-lijn is dat deze messen ontzettend licht van gewicht zijn. Een koksmes weegt circa 155 gram! Dat is nog lichter dan veel Japanse messen. Dit bereikt Nesmuk doordat het lemmet zeer dun uitgeslepen is. Bovendien is de krop, de stalen overgang tussen lemmet en greep, gemaakt van een lichtgewicht ring. Hierdoor is het koksmes gemakkelijk te sturen.

Simpelweg het allerbeste

Een exclusieve serie als de Nesmuk Exklusiv-lijn is gemaakt voor liefhebbers van exquise design en uitzonderlijk vakmanschap. Deze messen zijn zo mooi dat je ze haast onder een stolp neerzet als ‘conversation piece’. Tegelijkertijd zijn ze echt gemaakt om te gebruiken en om te presteren. Een succesvol huwelijk tussen vorm en functie.

Een leven lang snijplezier

Zoals ieder goed keukenmes hoort een Nesmuk niet in de afwasmachine thuis. Was hem na gebruik af met lauw water en droog hem goed af. Snijden doe je natuurlijk op een houten snijplank. Confrontaties met bijvoorbeeld botten moeten natuurlijk vermeden worden. Als dit mes goed behandeld wordt heb je er voor de rest van je leven plezier van. En je (klein)kinderen ook.