Let op: je bekijkt onze website op een verouderde browser. Hou er rekening mee dat bepaalde onderdelen van de website niet goed getoond worden.

Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis
Gratis verzending vanaf €50
Gratis retourneren binnen 30 dagen
Wij krijgen een 4,8/5 van onze klanten

Dunschillers: schillen wordt zo een peulenschil

Met een dunschiller verwijder je eenvoudig schillen van aardappelen en groenten maar ook van fruit zoals kiwi’s en pompoenen. Door de smalle opening wordt de schil dun verwijderd. Je gebruikt een dunschiller door het mes haaks op het voorwerp te zetten en van je af te schillen. Soms hebben dunschillers verstelbare mesjes waarmee je de dikte van de schil kunt aanpassen, afhankelijk van je behoeften.

Lees meer
77 Producten
Snelle levering uit eigen voorraad
Gratis verzending vanaf €50
Binnen 30 dagen gratis retourneren
Keuze uit meer dan 17.000 producten
Snelle levering uit eigen voorraad
Gratis verzending vanaf €50
Binnen 30 dagen gratis retourneren
Keuze uit meer dan 17.000 producten
Snelle levering uit eigen voorraad
Gratis verzending vanaf €50
Binnen 30 dagen gratis retourneren
Keuze uit meer dan 17.000 producten
Snelle levering uit eigen voorraad
Gratis verzending vanaf €50

Eigenschappen van dunschillers: schil dun en behoud de voordelen

Dankzij de dunschiller verwijder je de buitenste laag van aardappels en fruit, zonder het binnenste gedeelte te beschadigen. Het grootste voordeel is dat hierdoor de voedingsstoffen, vezels en vitaminen, die vaak in de buitenste lagen zitten, behoudt. Een bijkomend voordeel is dat je vaak een zachtere textuur en een meer uitgesproken smaak krijgt, wanneer je de schil dunnetjes verwijdert van de groente, aardappels of fruit.

De beste dunschiller kies je zo!

Wanneer je op jacht gaat naar de beste dunschiller dan doe je er goed aan te bedenken dat er veel verschillende soorten op de markt zijn. Zo heb je bijvoorbeeld rechte, Y-vormige en keramische dunschillers, maar elke kies je nou? Dat kan je eigenlijk alleen maar ontdekken door ze daadwerkelijk uit te testen, want ze hebben allemaal hun voor- en nadelen. Ga je voor gemak dan kies je vaak een dunschiller van roestvast staal, maar wil je het mes niet zoveel slijpen dan kan je beter een keramische variant kiezen.

Naast het soort en het materiaal is ook slim om t kijken naar de scherpte van de dunschiller. Hoe scherper het mes is, des te makkelijker en efficiënter is het schillen. Soms heeft een dunschiller mesjes die kan verwisselen of vervangen. Hierdoor is het onderhoud van de dunschiller extra makkelijk.

Wil je de dunschiller ook gebruiken om bijvoorbeeld julienne te snijden of om citrusvruchtschillen te verwijderen? Dan heb je een dunschiller nodig die deze extra mogelijkheden ook in z'n arsenaal heeft.

Zoals je kan zien heeft de keuze voor een dunschiller meer voeten in aarde dan alleen een winkel inlopen en roepen dat je een willekeurige dunschiller wilt hebben. Denk van tevoren goed na wat de schiller moet kunnen en wat jouw wensen en eisen zijn.

Dunschiller is verschillende uitvoeringen

Dunschillers zijn er in verschillende uitvoeringen. De meeste dunschillers hebben een beweeglijk lemmet dat zich aanpast aan de vorm van het product. Een aantal is uitgevoerd met een geslepen punt of oog waarmee je makkelijk plekjes als aardappelogen uitsteekt. Voor het snijden van groenten in smalle reepjes komt een dunschiller met tandjes uitstekend van pas. Dit heet ook wel julienne snijden en is ideaal voor salades en soepen!

Veelgestelde vragen over dunschillers