Let op: je bekijkt onze website op een verouderde browser. Hou er rekening mee dat bepaalde onderdelen van de website niet goed getoond worden.

Voor 18:00 uur besteld, morgen in huis
Gratis verzending vanaf €50
Gratis retourneren binnen 30 dagen
Wij krijgen een 4,8/5 van onze klanten

Du vin, du pain, du fromage: oktober is wijn- én kaasmaand

In de verte slaat een kerkklok negen uur. De klanken van de klepel klinken dof, door het geluid van kletterende regen op het raam. De kachel maakt het binnen behaaglijk. Na een lange dag ben je eindelijk neergeploft op de bank. Een fleecedekentje maakt het geheel af. Zo voelt een herfstachtige oktoberavond. Echter, er ontbreekt nog iets…

Het is de maand van de twijfel: winterjas aan of toch nog niet? De maand van de wintertijd. De maand waarin het donker steeds vroeger zijn intrede doet. In Duitsland de maand van Lederhosen, Dirndls en meters bier. Daarmee ook de maand van gezelligheid. De maand van familie, van vrienden. Maar bovenal: oktober is wijnmaand.

Wijnoogst: het perfecte moment

In september hebben de nodige wijnboeren hun druiven al geoogst. Het was een goed wijnjaar, met ruim voldoende zon en nauwelijks heftige (regen)buien. De druivenverbouwer met lef wacht echter tot oktober met oogsten. Hoe langer de druiven kunnen rijpen, hoe beter de wijn. Maar ook hoe groter de kans op een winterse bui, die de gehele oogst kan verpesten. De vooruitzichten zijn echter zeer goed!

Wij willen proosten op een goed wijnjaar. En dat doen we graag in stijl. Weliswaar hebben we geen wijn, maar wel alles om de wijnervaring optimaal te maken! Zie je jezelf alweer zitten, comfortabel op de bank, onder het fleecedekentje? Mooie glazen op tafel, een fijne fles wijn. Je wilt deze dan natuurlijk ook in stijl openen. Want heus waar, die houtgerijpte Bordeaux smaakt nog beter wanneer je deze hebt geopend met een handgemaakt olijfhouten sommeliersmes, luisterend naar de schitterende naam Forge de Laguiole.

De ultieme wijnervaring

Wellicht heb je er nog nooit zo bij stilgestaan, maar bij het perfecte wijnavondje komt best nog wel wat kijken. Natuurlijk moet de fles eerst geopend worden. Afhankelijk van of de kurk omhuld is met een capsule, kun je hiervoor een kelnersmes of een ‘gewone’ kurkentrekker gebruiken.

Echter, wanneer je op een doordeweekse avond zin hebt in een wijntje, ben je vaak niet van plan meteen de hele fles op te maken. Hiervoor biedt Coravin de perfecte oplossing: wijnsystemen! Middels een holle naald die door de kurk heengaat, schenk je wijn zonder de kurk te hoeven verwijderen. De ruimte die in de fles ontstaat wordt gevuld met argongas. Dit voorkomt dat er zuurstof bij de wijn komt en de wijn gaat oxideren, hetgeen de smaak ten goede komt. Na het inschenken haal je de naald er vervolgens weer uit en sluit je de kurk de fles weer af. Ideaal wanneer je wat langer over een fles wilt doen en bovendien indruk wilt maken op je gasten!

Heb je dan de juiste wijn gevonden én geopend, dan ben je bijna klaar voor de perfecte wijnervaring. Enkel een blokje kaas mist nog om de echte bourgondiër in je naar boven te halen. Ook hiermee kunnen we je helpen. Want kies je nu voor smeerkaas of brie op een toastje, blokjes halfharde Morbier of zelfs een harde Parmezaan: met ons assortiment kaasmessen snijd en smeer je ze allemaal moeiteloos. We hebben leuke sets met grote of kleine kaasmessen en natuurlijk ook de beste kaasplanken! Bon appetit!