Let op: je bekijkt onze website op een verouderde browser. Hou er rekening mee dat bepaalde onderdelen van de website niet goed getoond worden.

Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis
Gratis verzending vanaf €50
Gratis retourneren binnen 30 dagen
Wij krijgen een 4,8/5 van onze klanten

Vleesvorken: een vork om vlees om te draaien of te verplaatsen

Nee, het is geen mes maar een vleesvork! Een vleesvork is een grote vork met lange tanden. Je kan een vleesvork gebruiken om vlees om te draaien of te verplaatsen tijdens het bereiden of vast te houden tijdens het snijden. Op deze manier hoef je het vlees zo min mogelijk aan te raken en dat is natuurlijk wel de hygiënisch! De lengte van de punten ligt ongeveer tussen 15 en 20 cm.

Lees meer

35 Producten
Snelle levering uit eigen voorraad
Gratis verzending vanaf €50
Binnen 30 dagen gratis retourneren
Keuze uit meer dan 16.000 producten
Snelle levering uit eigen voorraad
Gratis verzending vanaf €50
Binnen 30 dagen gratis retourneren
Keuze uit meer dan 16.000 producten
Snelle levering uit eigen voorraad
Gratis verzending vanaf €50

Wat is een vleesvork

Vleesvorken zijn verkrijgbaar met ronde en gebogen tanden. Ook kunnen de tanden van afgerond of rechthoekig staal gemaakt zijn. Uiteraard zijn ze prima voor alle werkzaamheden te gebruiken, maar een vork met gebogen tanden is meer geschikt voor het keren van vlees in de pan. Een vork met rechte punten wint het dan weer bij het trancheren van vlees. En het past makkelijker in een messenblok!

Hoe Kies je de beste vleesvork?

De lengte van de vleesvork is belangrijk. Een vork met een lengte van ongeveer 30 cm kan handig zijn omdat het voldoende afstand houdt tussen je hand en het hete oppervlak van de grill of het vlees. De vorken zijn vaak gemaakt van roestvast staal om beter bestand te zijn tegen corrosie.

Controleer het aantal en de vorm van de tanden op de vork. Een vork met lange, scherpe tanden kan handig zijn om het vlees stevig vast te houden en te draaien. Als je echter vlees wilt snijden, zijn kortere tanden slimmer.

Daarnaast is het belangrijk om een vork te kiezen niet te licht en niet te zwaar is. Een goed uitgebalanceerde vleesvork laat je het vlees behendig hanteren met de benodigde controle. Ook zorgt het gewicht ervoor dat de vork goed en comfortabel in je hand ligt en de handgreep zorgt voor een goede grip en voorkomt vermoeidheid.

Onderhoud vleesvork

Spoel je vleesvork na elk gebruik goed af en maak het met de hand schoon met een milde zeep. Heb je een vleesvork met een houten handgreep? Hou er rekening mee dat je deze niet helemaal moet onderdompelen in het water. Vocht beschadigd de handgreep.

Veelgestelde vragen over vleesvorken