Let op: je bekijkt onze website op een verouderde browser. Hou er rekening mee dat bepaalde onderdelen van de website niet goed getoond worden.

Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis
Gratis verzending vanaf €50
Gratis retourneren binnen 30 dagen
Wij krijgen een 4,8/5 van onze klanten

Hakmessen: ideaal voor hakwerk

Een hakmes is een groot en zwaar mes dat wordt gebruikt voor het hakken, snijden en pletten van vlees, gevogelte, vis en groenten. Moet je botten doorhakken of spareribs verdelen? Dan biedt een hakmes de uitkomst. Daarnaast kan je het mes gebruiken om harde groenten mee te hakken. Moet er dus gehakt worden? Neem een hakmes!

Lees meer

22 Producten
Snelle levering uit eigen voorraad
Gratis verzending vanaf €50
Binnen 30 dagen gratis retourneren
Keuze uit meer dan 16.000 producten
Snelle levering uit eigen voorraad
Gratis verzending vanaf €50

Wat is een goed hakmes?

Als je het mes vasthoudt dan valt je meteen het gewicht op. Een hakmes is zwaar. Dit is gedaan om de benodigde momentum en kracht te genereren tijdens het hakken. Vanwege de grootte en gewicht van een hakmes is het belangrijk hoe je het mes moet gebruiken. Gebruik de juiste snijtechnieken en gebruik het hakmes waarvoor het bedoeld is: namelijk het hakken en snijden van ingrediënten zoals vlees, botten en groenten. Het hoge mes met een rechte (of licht gebogen) snede zorgt voor stabiliteit en controle tijdens het hakken.

De lengte van het hakmes (15 – 30cm) maakt het mogelijk om met één krachtige beweging door grote stukken vlees, botten en groenten te snijden. Een hakmes kan je vergelijken met een bijl: de slijphoek is iets hoger en minder dun dan bij een koksmes. Dit maakt het hakken van vlees en botten gemakkelijker.

Een hakmes heeft een stevig handvat zodat je het goed vast kan grijpen als je gaat hakken. Een goede, stevige grip op het handvat is van belang om de veiligheid tijdens het hakken en snijden te garanderen.

Het onderhoud van een hakmes

Het is belangrijk om een hakmes goed te onderhouden om zo de levensduur maximaal te houden. Denk hierbij aan: grondig reinigen (met de hand) na elk gebruik, regelmatig slijpen om te zorgen dat het lemmet scherp blijft, op een goede manier bewaren, het veilig en correct gebruiken van het mes, het vermijden van de handige uitvinding: de vaatwasser.

Veelgestelde vragen over hakmessen