Voor 22.00 uur besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €50 Binnen 30 dagen gratis retourneren
9,5
Keukenmessen
& snijden
Pannen
& kookgerei
Messen slijpen
& onderhoud
Zakmessen
& multitools
Zaklampen
& batterijen
Verrekijkers
& scopes
Outdoor
& gear
Nieuwste
producten
Aftikkers

KEUKENMESSEN & SNIJDEN

Vleesmessen

Een vleesmes wordt gebruikt om vlees te snijden (trancheren, in plakken snijden). Vaak wordt hierbij ook een vleesvork gebruikt. Het lemmet is wat dunner en smaller dan een koksmes om nauwkeuriger te kunnen snijden. De lemmetlengte ligt tussen de 15 en 25 cm. Hiermee is het wat korter dan fileer- of zalmmessen

Niet hakken

Een mes is alleen bedoeld om mee te snijden. Als je vlees met botten wilt snijden, of spareribs wilt verdelen dan is een gewoon vleesmes daar niet voor geschikt. Het bot kan stukjes (chips) uit het lemmet breken. Gebruik voor dit soort werk een hakmes.

Andere messen

Naast een vleesmes worden ook andere messen gebruikt om vlees te snijden: een koksmes voor het snijden van dobbelsteentjes of een fileermes of uitbeenmes voor respectievelijk fileren of uitbenen. 

MuMxEBdh8xA