Voor 22.00 uur besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €50 Binnen 30 dagen gratis retourneren
9,5
Keukenmessen
& snijden
Pannen
& kookgerei
Messen slijpen
& onderhoud
Zakmessen
& multitools
Zaklampen
& batterijen
Verrekijkers
& scopes
Outdoor
& gear
Nieuwste
producten
Aftikkers

Keukenmessen & Snijden

Broodmessen

Het broodmes is één van de enige messen dat per definitie een gekarteld lemmet heeft. Dankzij de kartels wordt het brood tijdens het snijden niet geplet, hetgeen bij snijden met een gladde snede wel kan gebeuren. De kartels bijten zich namelijk vast in de harde korst, omdat de druk van het lemmet zich concentreert op de puntjes van de kartel. Een broodmes heeft meestal een lemmetlengte tussen de 20 en 30 cm. 

Met een lang lemmet kun je het brood met minder bewegingen snijden, hetgeen een meer consistent resultaat oplevert. Ook kunnen op deze manier langere broden, zoals stokbroden, eenvoudiger worden opengesneden.

Gebruik van een broodmes

Hoewel de naam het doet vermoeden, kun je met een broodmes niet alleen brood snijden. Het gekartelde mes is ook geschikt voor het snijden van taarten en cakes, je kunt het mes dan zelfs nog als spatel gebruiken. Maar ook tomaten, harde groenten en kool snijd je uitstekend met een broodmes.

Je broodmes slijpen

Bij velen leeft nog het idee dat je een broodmes niet zelf kunt slijpen, vanwege de kartels. Wij bestrijden dit, al moeten we aantekenen dat het wel een andere techniek vereist. En wellicht andere slijpmaterialen. Voor het slijpen van een broodmes gebruik je namelijk een slijpstaaf of een slijpsysteem met triangelvormige slijstaafjes. Hoe dit precies in zijn werk gaat, vertellen we je graag in ons infotopic over het slijpen van broodmessen.

N6VMXcF9GeQ