Een van de gaafste messen uit ons Eden assortiment: de Eden-pankiri. Pankiri is de Japanse term voor broodmes. Met dit mes snij je heel soepel door alle soorten brood. Harde korst, zachte korst of bolletjes: geen probleem voor dit topmes. Maar dit mes is ook te gebruiken voor het snijden van taarten en cake en harde groenten en fruit. Bijvoorbeeld het snijden van de harde schil van pompoenen en meloenen. Maar ook het schillen en halveren van een knolselderij is geen probleem. Dit mes kan dus veel meer dan brood snijden. We kunnen dan wellicht ook beter spreken van een kartelmes.
Eden pankiri lemmet
De gebruikte staalsoort voor het lemmet is roestvaststaal. Het lemmet is over de hele breedte ergonomisch en dun geslepen voor een ultiem comfort. De snijweerstand is daardoor laag. Je snijdt moeiteloos door de meeste ingrediënten. De hardheid van het lemmet is 53-54 Rockwell.
Half tang
Dit mes is half tang. Zoals de naam al een beetje doet vermoeden is dit een middenweg tussen de full tang en de stick tang. De constructie lijkt op die van een full tang mes. Alleen loopt de tang vanaf de bovenkant bekeken slechts tot iets onder het midden van de handgreep. Je komt deze constructie niet heel vaak tegen, dat maakt dit mes extra bijzonder.
Eden pankiri greep
De handgreep is van walnoothout. Deze houtsoort is bruin van kleur en heeft prachtige donkerbruine lijnen. Dat geeft het mes een zeer stijlvolle en chique uitstraling. Het ontwerp van de greep is opvallend strak. De greepdelen zijn zonder speling vastgeklonken met 3 klinkangels.
Niet in de vaatwasser
Zoals voor ieder kwaliteitskeukenmes geldt, kun je ook de Eden Classic Damast-messen beter niet in de vaatwasser doen. Het best is om ze meteen na gebruik met de hand af te wassen en te drogen. Zo blijft de unieke uitstraling en de kwaliteit van de messen optimaal gewaarborgd.
25 jaar garantie
Wij zijn volledig overtuigd van de kwaliteit van onze Eden-keukenmessen. Daarom bieden wij maar liefst 25 jaar garantie op materiaal- en fabricagefouten!