Het Kai Shun Tim Mälzer-broodmes 23 cm is ontworpen door top kok Tim Mälzer. Met dit mes snij je heel soepel door alle soorten brood. Harde korst, zachte korst of bolletjes: geen probleem voor dit topmes. Dit betekent echter niet dat dit broodmes zich beperkt tot brood. Dit mes is namelijk ook ideaal voor het snijden van taarten en cake maar ook harde groenten en fruit. Bijvoorbeeld het snijden van de harde schil van pompoenen en meloenen. Maar ook het schillen en halveren van een knolselderij is geen probleem. Dit mes kan dus veel meer dan brood snijden. Al met al een beeldschoon, functioneel mes om van te houden.
De Kai Shun Tim Mälzer-messen zijn voorzien van KAI’s beroemde damascus gelaagde metaalopbouw, gecombineerd met een zeer harde kern van VG-MAX-staal. De kern van het lemmet is aan de buitenkant voorzien van 32 lagen roestbestendig damaststaal. De hardheid van deze messen is 61 ±1 HRC, wat uitzonderlijk hard is. Hierdoor behoudt dit mes zijn scherpte erg lang. Het handvat is gemaakt van bruin walnotenhout en ligt erg prettig in de hand.
Kai Shun mes: hoe werkt het onderhoud en de reiniging?
Om de Kai Shun Tim Mälzer messen langdurig scherp te houden en er zo lang mogelijk van te kunnen genieten zijn er een aantal punten om in acht te nemen. Wanneer je hier meer over wilt weten is het verstandig om ons artikel over het onderhouden van een Japans keukenmes door te lezen.
Kai Shun Tim Mälzer: een prachtige combinatie van Japans vakmanschap en Europese ergonomie
De uitspraak van Tim Mälzer: ’’Een goed mes verlicht niet alleen het werk, maar bepaalt ook deels het resultaat.’’ vormde de basis voor het ontwikkelen van de Kai Shun Tim Mälzer premier serie. De serie is van broodmes tot Santoku uitgevoerd als een professioneel snijwerktuig die door de combinatie van optimale functionaliteit en tijdloos design perfect aansluit op het premium segment. Elke lemmetvorm staat door de bijzondere symmetrische vorm van de greep voor perfecte snijeigenschappen, zowel bij links- als rechtshandig gebruik.