Let op: je bekijkt onze website op een verouderde browser. Hou er rekening mee dat bepaalde onderdelen van de website niet goed getoond worden.

Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis
Gratis verzending vanaf €50
Gratis retourneren binnen 30 dagen
Wij krijgen een 4,8/5 van onze klanten

Zalmmessen: voor dunne plakjes zalm

Ben jij een visliefhebber en heb nog geen zalmmes in je arsenaal? Dan is het nu het moment om een zalmmes te overwegen. Een toast met plakjes zalm of heerlijk sashimi? Dankzij dit lange, platte en dunne mes snijd jij gelijkmatige plakken van jouw zalmmoot.

Lees meer

7 Producten
Snelle levering uit eigen voorraad
Gratis verzending vanaf €50

Hoe kies je het beste zalmmes

Wanneer je een zalmmes gaat kopen dan zijn er een paar eigenschappen waar je rekening mee moet houden. Ga voor een zalmmes met een lemmetlengte ergens tussen de 20 tot 30 centimeter. Met een lang lemmet kan je ook grotere zalmen fileren, maar met een lemmet van maximaal 30 cm blijft het mes goed te hanteren. Daarnaast moet je letten op de flexibiliteit van het lemmet. Een flexibel lemmet maakt het gemakkelijker om de vis nauwkeurig te fileren. Hoewel het uiterlijk van het mes niet het belangrijkste is, kan het wel van belang zijn in je keuze. Kies daarom een mes dat je visueel aanspreekt en goed past bij de rest van je keukenmateriaal.

Probeer het mes uit in onze showroom als je daartoe in staat bent. Zo kun je de grip, de balans en het algehele gevoel van het mes ervaren voordat je een beslissing neemt. Het mes moet aanvoelen als een verlenging van je eigen hand, zodat je in staat bent om mooie, nette plakken vis te maken tijdens het fileren.

Het zalmmes: nooit meer beschadigde vis

Het zeer flexibele lemmet is rond de 30 cm lang en extra smal. De punt is afgerond om de zalm niet beschadigen. Het lemmet van een zalmmes kan voorzien zijn van kuiltjes. Die voorkomen dat de zalm aan het lemmet blijft kleven. Dit maakt het nog eenvoudiger om erg dunne, puntgave plakken te snijden.

Onderhoud zalmmes

Om je mes goed te onderhouden is het van belang dat je het na elk gebruik goed afspoelt en met de hand schoonmaakt door gebruik van een milde zeep. Naast schoonmaken moet je het mes ook regelmatig slijpen. Hoe vaak je het moet slijpen ligt aan de mate van gebruik.

Veelgestelde vragen over zalmmessen