Let op: je bekijkt onze website op een verouderde browser. Hou er rekening mee dat bepaalde onderdelen van de website niet goed getoond worden.

Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis
Gratis verzending vanaf €50
Gratis retourneren binnen 30 dagen
Wij krijgen een 4,8/5 van onze klanten

Paletmessen of glaceermessen: uitgebreide mogelijkheden voor bakkers

Een paletmes, glaceermes of (banket)bakkersmes gebruik je voor uiteenlopende werkzaamheden. Als spatel voor het flippen van een pannenkoek of als taartschep. Maar je kan er ook het perfect glazuur, crème of roomlaag op je favoriete taart mee aanbrengen. Sommige paletmessen hebben een gekartelde snede. Met de scherpe snede snijd je brood, cake, gebak en ander banket haast zonder te kruimelen. Dit mes is een must-have voor alle bakliefhebbers.

Lees meer

4 Producten

Kies het juiste paletmes

Dankzij het platte en flexibele lemmet is het mogelijk om nauwkeurig te werken en een gelijkmatige laag aan te brengen. Het lemmet is meestal tussen de 20 en 30 centimeter, en heeft gekartelde of golvende randen. Deze kartels maken het mes geschikt voor het snijden van zachte binnenkanten en knapperige korsten van brood, zonder het brood te verkruimelen.

De lemmeten komen in verschillende vormen en maten. Je hebt bijvoorbeeld rechte, afgeschuinde, ronde en diamantvormige lemmeten. Elke vorm heeft een ander effect. Een selectie van diverse vormen is handig zijn voor verschillende taken.

Paletmes of (banket)bakkermes: de mogelijkheden

Twee messen die eigenlijk hetzelfde gebruikt worden. Het mes wordt vooral gebruikt voor het maken van gelaagde desserts, bijvoorbeeld taarten of andere toepassingen zoals: het snijden van taarten in gelijke plakjes, het snijden van delicate gebakjes voor vulling, het gladstrijken van glazuur op cakes en het bewerken van gebakdeeg. Ze zijn ontworpen om precisie en controle te bieden bij het werken met gebak en andere zoete lekkernijen.

Paletmes of (banket)bakkersmes voor ware kunst

Je kan het paletmes gebruiken om een waar kunstwerk te creëren door verschillende textuureffecten aan te brengen op glazuren, crèmes en beslagen. Door het mes in verschillende richtingen te bewegen, kun je texturen creëren zoals golven, strepen, stippen en meer. Dit geeft je gerechten een artistiek en professioneel ogend uiterlijk.

Palet of (banket)bakkersmes geeft artistieke vrijheid

Gebruik je een palet of (banket)bakkersmes dan beschik je over precisie, controle en artistieke vrijheid. Jij ben de kunstenaar in de keuken. Dit mes stelt je in staat om schitterende creaties te maken met professioneel ogende resultaten.

Veelgestelde vragen over paletmessen