Let op: je bekijkt onze website op een verouderde browser. Hou er rekening mee dat bepaalde onderdelen van de website niet goed getoond worden.

Voor 18:00 uur besteld, morgen in huis
Gratis verzending vanaf €50
Gratis retourneren binnen 30 dagen
Wij krijgen een 4,8/5 van onze klanten

Due Cigni Arne Line: door Jens Ansø

De Due Cigni Arne-serie is ontworpen door Jens Ansø. Eén van de populairste zakmesontwerpers. Arne is een oude Noordse naam die het centrum van het huis beschrijft, namelijk de open haard in de keuken. Een plek om familie en vrienden te verzamelen voor warmte, lekker eten en gezelligheid. Overigens is Arne ook een oude Noordse jongensnaam, wat 'adelaar' betekent. De Arne Line van Due Cigni, ontworpen door de Deense messenmaker en ontwerper Jens Ansø, toont een duidelijk Deens ontwerp gecombineerd met Italiaanse traditie. Zoals gebruikelijk bij Ansø-ontwerpen wordt de hoogste prioriteit gegeven aan perfectie en functionaliteit.

Lees meer
9 Producten
Snelle levering uit eigen voorraad
Gratis verzending vanaf €50

Eigenschappen van Due Cigni Arne Line

De Arne Line van Due Cigni blinkt uit door het uitzonderlijke vakmanschap en aandacht voor detail. Elk lemmet wordt zorgvuldig geslepen in de messenhoofdstad van Italië. Deze serie bestaat uit een prachtige verzameling stijlvolle messen met ergonomische handgrepen. De Arne serie onderscheidt zich door het aparte ontwerp, wat moderne elegantie combineert met tijdloze esthetiek.

Due Cigni Arne lemmet

Het lemmet van de messen uit de Due Cigni Arne serie is gemaakt van Sandvik 12C27-staal, een Zweedse staalsoort. Dankzij het percentage koolstof in dit type staal, heeft het een geweldige scherpteretentie. Gelukkig heeft het ook een percentage chromium, zodat de messen ook roestvast zijn. Het is dus een gulden middenweg tussen hardheid en roestvastheid, perfect voor keukenmessen.

Due Cigni Arne handgreep

Het lemmet loopt volledig door in de handgreep, de messen zijn dus full-tang. De Arne Line bestaat uit twee handgreepmaterialen: ziricote-hout en HPL, de afkorting voor High Pressure Laminate. Hierbij zijn de greepschalen opgebouwd uit meerdere lagen die samengeperst worden onder zeer hoge druk. Hierdoor ontstaat een zeer dicht, hard en vormvast materiaal. De greepschalen zijn bevestigd met roestvrijstalen klinknagels. De gebogen handgreep voorkomt vermoeidheid tijdens zwaar gebruik. Kortom: mooie materialen, geweldig staal.