Let op: je bekijkt onze website op een verouderde browser. Hou er rekening mee dat bepaalde onderdelen van de website niet goed getoond worden.

Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis
Gratis verzending vanaf €50
Gratis retourneren binnen 30 dagen
Wij krijgen een 4,8/5 van onze klanten

Due Cigni scharen: voor in de keuken en in het atelier

Bij Due Cigni vinden ze dat één schaar niet voor elk doeleinde geschikt kan zijn. Daarom hebben zij diverse scharen in het assortiment. Denk aan keuken- en huishoudscharen, wild- en gevogeltescharen en speciale stof- en kleermakersscharen. Due Cigni (twee zwanen) is een traditionele, Italiaanse messenfabrikant die al meer dan 100 jaar gespecialiseerd is in de productie van keukenmessen, (snoei)scharen en zagen van hoge kwaliteit.

Lees meer
7 Producten
Snelle levering uit eigen voorraad
Gratis verzending vanaf €50

Eigenschappen van Due Cigni-scharen

Een keukenschaar is de meestgebruikte schaar binnen een doorsnee huishouden. Met een keukenschaar knip je papier, kruiden, aluminiumfolie, garen en nog veel meer. Wil je in staat zijn om door botten en graten heen te snijden? Dan is een wild- en gevogelteschaar de juiste keuze. Als je dikke stof wilt knippen dan is een stof- en kleermakersschaar wat je nodig hebt. Kleermakers- of stofscharen wijken qua vormgeving af van andere schaarsoorten. De twee ogen zijn vaak asymmetrisch, waarbij je het langwerpige oog tijdens het knippen onderaan houdt. Hierdoor kun je de schaar onder een groot stuk stof doorhalen. Dankzij de scherpte van de schaar kun je vaak door de stof ‘glijden’, dan hoef je niet eens een knipbeweging te maken! Verder hebben stofscharen doorgaans een extra scherper snede, om te voorkomen dat je in het stof blijft 'hangen' en rafels veroorzaakt. En al die producten maken ze in de Italiaanse messenhoofdstad Maniago. Enkele jaren geleden werd het merk gekocht door FOX Cutlery, ook gevestigd in Maniago. Zij hebben de Due Cigni-traditie van het maken van fijne keukenmessen van hoge kwaliteit voortgezet.