Let op: je bekijkt onze website op een verouderde browser. Hou er rekening mee dat bepaalde onderdelen van de website niet goed getoond worden.

Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis
Gratis verzending vanaf €50
Gratis retourneren binnen 30 dagen
Wij krijgen een 4,8/5 van onze klanten

Tojiro Shippu DP63 keukenmessen: traditioneel Japans vakwerk

Tojiro Shippu DP63-keukenmessen zijn voorzien van een indrukwekkend lemmet dat in totaal uit 63 lagen bestaat. De kern is namelijk gemaakt van VG10-staal, met aan weerszijdes 31-laags damaststaal. De asymmetrische handgrepen zijn ontworpen in traditionele Japanse-stijl en gemaakt van prachtig magnoliahout. Met een krop van chic buffelhoorn. Deze keukenmessen vallen in het meer premium-segment van Tojiro. De naam ‘Shippu’ betekent ‘snelle, sterke windvlaag’. Een passende naam voor keukenmessen waarmee je als een briesje door je ingrediënten snijdt.

Lees meer
9 Producten
Snelle levering uit eigen voorraad
Gratis verzending vanaf €50

Karakteristieken van Tojiro Shippu DP63

Tojiro Shippu DP63 lemmet

De Shippu DP63-keukenmessen danken hun naam het damaststalen lemmet dat uit 63 lagen staal bestaat. De kern is gemaakt van VG10-staal, met aan weerszijdes 31-laags damaststaal. Dit zorgt voor een sterk en flexibel lemmet dat er esthetisch prachtig uitziet, zonder in te leveren op snijprestaties. Deze smeedtechniek is erg bekend in Japan en zie je veel op Japanse-keukenmessen. Door de hogere hoeveelheid lagen damaststaal heeft een mes uit de Tojiro Shippu DP63-serie een extra intrigerend damast-patroon.

Tojiro Shippu DP63 handgreep

De handgreep is gemaakt van magnoliahout met een krop van chic buffelhoorn. Een mooi natuurlijk materiaal. Het magnoliahout is erg lichtgewicht, en de zwarte krop zorgt voor een mooi contrast. De handgreep heeft een traditioneel Japanse D-vorm. Dit betekent dat de handgreep asymmetrisch is en daardoor extra goed in de palm van je hand past. Typisch Japans! Heb je liever een handgreep gemaakt van gebrand kastanjehout en zwart polypropyleen? Kijk dan eens naar de Shippu DP63 Black-serie.