Let op: je bekijkt onze website op een verouderde browser. Hou er rekening mee dat bepaalde onderdelen van de website niet goed getoond worden.

Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis
Gratis verzending vanaf €50
Gratis retourneren binnen 30 dagen
Wij krijgen een 4,8/5 van onze klanten

Bamboe snijplanken: natuurlijk mooi

Bamboehout is duurzaam, voordelig, stevig en heel erg mooi. Genoeg redenen om te kiezen voor een snijplank gemaakt van bamboehout. Het hout is hard genoeg dat er maar minimale krasjes ontstaan en zacht genoeg dat het je messen niet beschadigt! Daarbij neemt bamboe vrijwel geen water op. Ideaal als snijplank!

Lees meer
11 Producten
Snelle levering uit eigen voorraad
Gratis verzending vanaf €50

Voordelen van een snijplank van bamboehout

Bamboehout neemt geen water op en is daarmee een ideaal materiaal voor een snijplank. De snijplank zal bij normaal gebruik niet kromtrekken. Dit kan bij andere houten snijplanken wel gebeuren. Daarnaast is bamboe een ongekend duurzame houtsoort. Het enige wat bamboeplantages nodig hebben is zonlicht en water. Binnen een paar jaar zijn de bamboestammen klaar voor de oogst. Na de oogst blijven de planten staan en gaat de vlotte groei gewoon door voor de volgende oogst. Hierdoor heb je op een klein oppervlak, veel houtproductie.

Bamboe snijplanken onderhoud

Bamboehout neemt dan misschien geen water op, maar doe de snijplank nooit in de vaatwasser! Door de ronde vorm van een bamboescheut wordt de bamboe in kleine strookjes geknipt om een rechte snijplank te maken. Vandaar dat een snijplank van bamboe vaak uit blokjes of kleine strookjes bestaat. Deze blokjes zitten aan elkaar gelijmd en de lijm kan loslaten als het te warm of te vochtig wordt. De reden dat servies gemaakt van bamboe vaak wel in de vaatwasser kan, is omdat het bestaat uit bamboe en melamine. Dit serviesgoed staat erom bekend dat er formaldehyde vrij kan komen als het in aanraking komt met heet voedsel.

Het verschil zit in het materiaal. In serviesgoed wordt het bamboe vermalen tot poeder en gemixt met melamine. Onze bamboehouten snijplanken bestaan echter uit stukken bamboe die aan elkaar zijn gelijmd. Ze bevatten geen melamine.