Nu besteld, maandag in huis Gratis verzending vanaf €50 Binnen 30 dagen gratis retourneren
4,8
Keukenmessen
& snijden
Pannen
& kookgerei
Messen slijpen
& onderhoud
Zakmessen
& multitools
Zaklampen
& batterijen
Verrekijkers
& scopes
Outdoor
& gear
Nieuwste
producten
Acties
& aanbiedingen
Keukenmessen & snijden

Steakmessen: maak indruk op je gasten met stijl en functionaliteit

Steakmessen zijn een prachtige en praktische uitbreiding van je bestek op de dinertafel. Ontworpen om gemakkelijk door een steak, biefstuk of ander stuk vlees te snijden zonder het te scheuren. Daarnaast is een slank en sierlijk steakmes natuurlijk het middelpunt van de dinertafel en uitermate geschikt om je gasten te imponeren!

Goede steakmessen kopen?

Goede steakmessen wordt gedefinieerd door de snede en het materiaal waar het lemmet en het handvat uit vervaardigd zijn. Wil jij alles weten over het kiezen van de juiste steakmessen? Lees dan snel verder.

Het lemmet

In restaurants zijn regelmatig steakmessen te vinden met een gekartelde (of deels gekartelde) snede. De reden hiervoor is dat gekartelde steakmessen langer scherp blijven en dus langer hun werk kunnen doen voordat ze een slijpbeurt nodig hebben. Een nadeel hiervan is dat ze vaak helemaal niet worden geslepen. Gekartelde steakmessen zagen, of scheuren als ze erg bot zijn, in het vlees in plaats van dat ze mooi snijden.

Steakmessen met een gladde snede snijden beter door het vlees heen. Het gebruikte staalsoort is vaak sterker waardoor de messen scherper geslepen kunnen worden. Bovendien is een glad lemmet makkelijker te slijpen dan een gekarteld lemmet. Wel betaal je vaak wat meer voor steakmessen met een glad lemmet.

Het lemmet van een mes wint nooit van een bord van porselein of aardewerk. Wil je dat je gekartelde of gladde steakmessen lang scherp blijven? Gebruik dan een houten serveerplank!

Handgreep

De handgrepen van steakmessen zijn normaliter even lang als het lemmet en vervaardigd uit prachtige materialen zoals hout, hoorn of rvs. Hierdoor zijn er altijd steakmessen die passen bij je servies of het interieur van je eetkamer.

Steakmessenset

Steakmessen worden zowel individueel en als in een set verkocht. Steakmessen in een set zijn meestal per stuk wat goedkoper en zorgen ervoor dat iedereen aan de dinertafel hetzelfde steakmes heeft. Het kan ook juist leuk zijn om een aantal verschillende steakmessen los te kopen om zo je eigen collectie samen te stellen!

Voor meer informatie over steakmessen bekijk ons infotopic: wat is een goed steakmes?

Informatie

Wat is een goed steakmes?

Met wat gevoel voor overdrijving zouden we kunnen stellen dat het genieten van een biefstuk valt of staat met een goed steakmes. Wanneer je mes moeiteloos door het vlees glijdt, loopt je het water al in de mond. En daarbij wil het oog natuurlijk ook wat. Maar wat is nou écht een goed steakmes?