Let op: je bekijkt onze website op een verouderde browser. Hou er rekening mee dat bepaalde onderdelen van de website niet goed getoond worden.

Voor 18:00 uur besteld, morgen in huis
Gratis verzending vanaf €50
Gratis retourneren binnen 30 dagen
Wij krijgen een 4,8/5 van onze klanten

Steakmessensets: iedereen in stijl

Steakmessen zijn onmisbaar voor de echte vleesliefhebber. Maar vind maar eens 6 steakmessen die allemaal bij elkaar passen voor je diner! Koop daarom handig, snel en vaak voor minder geld een complete set en zorg meteen dat iedereen aan jouw dinertafel hetzelfde mes heeft.

Lees meer

209 Producten
Snelle levering uit eigen voorraad
Gratis verzending vanaf €50
Binnen 30 dagen gratis retourneren
Keuze uit meer dan 17.000 producten
Snelle levering uit eigen voorraad
Gratis verzending vanaf €50
Binnen 30 dagen gratis retourneren
Keuze uit meer dan 17.000 producten
Snelle levering uit eigen voorraad
Gratis verzending vanaf €50
Binnen 30 dagen gratis retourneren
Keuze uit meer dan 17.000 producten
Snelle levering uit eigen voorraad
Gratis verzending vanaf €50

Kies het beste steakmes!

Steak messen zijn keukenmessen met een gekarteld of glad lemmet, speciaal ontworpen om gemakkelijk door een steak, biefstuk of ander stuk vlees te snijden zonder het te scheuren. Daarnaast is een slank en sierlijk steakmes natuurlijk het middelpunt van de dinertafel en een uitstekende manier om indruk te maken op je gasten!

De gebruikte staalsoort van een steakmes is harder dan een normaal tafelmes, waardoor de messen dunner en daardoor scherper geslepen kunnen worden. Bovendien is een glad lemmet makkelijker te slijpen dan een gekarteld lemmet. Ga voor een steakmes met een zogeheten ‘full tang'. Dit betekent dat het lemmet helemaal doorloopt tot in de handgreep. Door een dergelijke constructie is het mes erg stabiel en daarom ook duurzaam.

Gekarteld vs. glad lemmet

Steakmessen met een gekartelde (of deels gekartelde) snede blijven lang scherp omdat maar een klein gedeelte van de snede in aanraking komt met het bord of de serveerplank. Een steakmes met kartel is veelzijdiger dan een mes met een glad lemmet. Zo snij je er bijvoorbeeld ook makkelijk een pizza mee of kleine broodjes.

Steakmessen met een gladde snede snijden beter door het vlees heen en trekken het niet uit elkaar.

Glad lemmet

Steakmessen met een gladde snede snijden beter door het vlees heen en trekken het niet uit elkaar. Hierdoor blijven de sappen en de smaak beter in het vlees. Steakmessen met een glas lemmet zijn eerder bot dan een gekarteld steakmes, maar ze zijn gemakkelijker weer scherp te slijpen.

Handgreep

Een steakmes moet goed in hand liggen. Daarom zijn de meeste handgrepen comfortabel en ergonomisch. Dit zorgt voor een stevige, maar ook fijne grip tijdens het snijden. Houten of kunststof handgrepen zijn populair vanwege hun looks, grip en comfort. Echter, je kan ook kiezen voor handgrepen gemaakt van duurzame materialen zoals hout, hoorn of rvs. Je hebt een ruime keuze uit verschillende stijlen. Er zijn altijd steakmessen die passen bij je servies of het interieur van je eetkamer.

Ronde of spitse punt

In ons assortiment vind je steakmessen met een spitse en met een ronde punt. De meeste steakmessen hebben een spitse punt. Dit is de lemmetvorm van een ‘echt’ steakmes. De bolling, die door de spitse punt in het lemmet ontstaat, zorgt ervoor dat je makkelijk door het vlees snijdt. Ook kun je met de punt preciezer snijden en stukjes vlees opprikken.

Toch zijn er ook mensen die liever kiezen voor steakmessen met een ronde punt, ook wel een tomatenmes of ontbijtmes genoemd. Deze messen worden wat meer als gewoon tafelmes gebruikt. Je kunt er namelijk ook makkelijk mee smeren. Daarbij is de afgeronde punt iets minder gevaarlijk dan een spitse punt.

Steakmes: onderhoud garandeert lang leven

Je kan de prestaties en de duurzaamheid van jouw steakmessen scherp houden en verlengen door ze goed te onderhouden en nee, dat hoeft echt niet moeilijk te zijn!

Met de hand afwassen

Vermijd tijdens het schoonmaken agressieve schoonmaakmiddelen en schuursponzen. Dit kan krassen en andere beschadigingen veroorzaken. Simpel afspoelen en schoonmaken direct na gebruik verlengt de levensduur van jouw messen. Laat daarnaast de steakmessen niet langdurig op een vochtige plek liggen. Dit kan leiden tot roestvorming.

Veilig bewaren

Bewaar de steakmessen op een veilige manier om beschadigingen te voorkomen. Gebruik een messenblok, een magnetische messenhouder of een mesbeschermer om het lemmet te beschermen tegen stoten en krassen.

Het slijpen van een steakmes

Over het algemeen hoe je steakmessen niet vaak te slijpen. Mocht je ze ooit toch willen slijpen gebruik dan een slijpstaaf of een messenslijper die geschikt is voor gekartelde messen.

Veelgestelde vragen over steakmessenset