Voor 18.00 uur besteld, vandaag verzonden Gratis verzending vanaf €50 Binnen 30 dagen gratis retourneren
4,8
Keukenmessen
& snijden
Pannen
& kookgerei
Messen slijpen
& onderhoud
Zakmessen
& multitools
Zaklampen
& batterijen
Verrekijkers
& scopes
Outdoor
& gear
Nieuwste
producten
Acties
& aanbiedingen

Keukenmessen & snijden

Japans koksmes: drie kwaliteiten

De benaming voor een Japans koksmes is santoku. Een santoku heeft een rechter en korter blad dat niet eindigt in een punt. Deze messen zijn gemaakt om op Japanse wijze te snijden. Namelijk met korte snijbewegingen in plaats van wiegen. Het woord Santoku betekent: drie kwaliteiten. Volgens sommige gaat het hier om het snijden, pletten en scheppen waar de santoku zo geschikt voor is. Volgens anderen staat het voor vlees, vis en groenten. De drie ingrediënten die uitstekend bewerkt kunnen worden met een santoku. Wat wij weten is dat de santoku een uitermate veelzijdig keukenmes is die ideaal is voor het snijden, pletten én het scheppen van vlees, vis en groenten.

3ndgExvR2Rk

Informatie

Koksmes vs santoku: de verschillen

Wij krijgen vaak de vraag wat het verschil is tussen een koksmes en een santoku. In dit artikel beantwoorden wij die vraag.