Let op: je bekijkt onze website op een verouderde browser. Hou er rekening mee dat bepaalde onderdelen van de website niet goed getoond worden.

Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis
Gratis verzending vanaf €50
Gratis retourneren binnen 30 dagen
Wij krijgen een 4,8/5 van onze klanten

Damascusstaal koksmes kopen? Absolute eyecatcher in de keuken!

Een koksmes is onmisbaar in de keuken. De moeite waard dus om écht iets bijzonders in huis te halen. Dat doe je met een damascus koksmes. Een statement in je keuken; iedereen ziet dat zo’n koksmes bijzonder is. Vaak komen dit soort koksmessen uit Japan, maar ook elders worden koksmessen van damaststaal gemaakt. Wat ze allemaal gemeen hebben: ieder exemplaar is uniek, want het damascus-patroon is nooit hetzelfde.

Lees meer

21 Producten
Snelle levering uit eigen voorraad
Gratis verzending vanaf €50
Binnen 30 dagen gratis retourneren
Keuze uit meer dan 16.000 producten
Snelle levering uit eigen voorraad
Gratis verzending vanaf €50

Eigenschappen damascus koksmessen

Deze koksmessen zijn er in verschillende soorten. Zo zijn er koksmessen met een kern van monostaal, bijvoorbeeld VG10, met daaromheen aan weerszijden damaststaal. Je ziet dan net boven de snede de lamineerlijn lopen, de scheiding tussen de kern van het lemmet en de damascus ‘cladding’.

Er zijn echter ook koksmessen die volledig van damascus gemaakt zijn. Bijvoorbeeld van het bekende staalmerk Damasteel. Over het algemeen zijn die koksmessen een stuk kostbaarder. Het fijne van dit soort messen is dat de snede op microscopisch niveau als het ware een microkartel krijgt. Dit omdat de twee staalsoorten op de snede toch net anders slijten, en er daardoor een microscopische kartelrand ontstaat. Hierdoor ervaar je langer scherpte.

Eden Classic Damast koksmes

Ons populairste damascus koksmes is het Eden Classic Damast-koksmes. Een fraai mes dat goed scherp blijft en dat voor een erg goede prijs.

Hoe slijp je een damascus koksmes?

Het slijpen van een koksmes van damaststaal gaat eigenlijk precies hetzelfde als het slijpen van een monostalen koksmes. Het bijhouden van de snede doe je het beste met een keramische slijpstaaf. Echt slijpwerk doe je het beste op slijpstenen, al kan dat ook met verschillende slijpsystemen.