Let op: je bekijkt onze website op een verouderde browser. Hou er rekening mee dat bepaalde onderdelen van de website niet goed getoond worden.

Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis
Gratis verzending vanaf €50
Gratis retourneren binnen 30 dagen
Wij krijgen een 4,8/5 van onze klanten

Carbonstalen koksmes kopen? Voor de echte liefhebbers

Liefhebbers van superscherp komen uit bij koksmessen van carbonstaal (koolstofstaal). Deze messen worden nog dunner uitgeslepen, nog harder gehard, en nog scherper geslepen. Hierdoor snijden deze messen nog fijner en zijn ze gemakkelijk na te slijpen. Het is echter niet alleen rozengeur en maneschijn: carbonstalen koksmessen zijn niet roestvast! Ze verkleuren daarom gegarandeerd, en als je niet oppast zullen ze roesten. Je moet er dus wel bewust voor kiezen.

Lees meer

32 Producten
Snelle levering uit eigen voorraad
Gratis verzending vanaf €50
Binnen 30 dagen gratis retourneren
Keuze uit meer dan 17.000 producten
Snelle levering uit eigen voorraad
Gratis verzending vanaf €50
Binnen 30 dagen gratis retourneren
Keuze uit meer dan 17.000 producten
Snelle levering uit eigen voorraad
Gratis verzending vanaf €50

Eigenschappen van carbonstalen koksmessen

Van oudsher waren eigenlijk alle koksmessen gemaakt van koolstofstaal. Roestvaststalen koksmessen zijn eigenlijk een relatief nieuwe uitvinding. We zijn er echter zo aan gewend dat we bijna vergeten wat de kwaliteiten van koolstofstalen keukenmessen precies zijn. Zo zijn de messen dunner uit te slijpen, kunnen ze net iets flexibeler zijn, zelfs bij hoge hardheden, en laten ze zich uitzonderlijk scherp slijpen. Zelfs met beperkte middelen.

Japanse messen van koolstofstaal

In Japan zijn koolstofstalen koksmessen nog altijd zeer gebruikelijk. Daar zie je staalsoorten als Aogami (Blue Paper Steel) en Shirogami (White Paper Steel). Beiden goede staalsoorten, maar niet roestvast.

Robert Herder koksmessen

In Solingen, Duitsland gebruikt men ook nog veel koolstofstaal. Met name bij Robert Herder. Hun bekende Molenmessen worden in de basis gemaakt van koolstofstaal. Superdun uitgeslepen volgens de ‘Solinger Dunnschliff’, daardoor snijden deze messen fantastisch.

Wat is carbonstaal?

Dit staal, beter bekend als ‘koolstofstaal’ heeft een uitzonderlijk hoog gehalte koolstof, terwijl er juist geen elementen aan zijn toegevoegd om het roestbestendig te maken. Carbonstaal verkleurt hierdoor snel, en kan zelfs roesten bij onjuist gebruik. De oplossing is het vormen van een mooie patina.