Let op: je bekijkt onze website op een verouderde browser. Hou er rekening mee dat bepaalde onderdelen van de website niet goed getoond worden.

Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis
Gratis verzending vanaf €50
Gratis retourneren binnen 30 dagen
Wij krijgen een 4,8/5 van onze klanten

Japanse koksmessen: decennialang de favoriet van menig chef-kok

Japanse koksmessen staan al decennialang bekend om hun scherpte, functionaliteit en prachtige uitstraling. Geen wonder dat je menig chef-kok met een Japans koksmes ziet snijden. Ze behoren tot de crème de la crème van de keukenmessen. Japanse koksmessen zijn vaak nog dunner en lichter dan hun Europese soortgenoten. Hierdoor snijden ze nóg fijner!

Lees meer
197 Producten

De santoku en de gyuto: welke kies je?

Onder de Japanse koksmessen vallen 2 specifieke type messen: de santoku en de gyuto. Beide messen zijn echte alleskunners en vormen de basis van iedere messenset.

Karakteristiek voor een santoku is de rechte snede. In tegenstelling tot een gyuto is het lemmet over de hele lengte ongeveer even hoog en loopt het pas bij de punt schuin af. Daarnaast is de santoku een stukje compacter en dus makkelijker te hanteren. De santoku blinkt vooral uit in het snijden van groenten.

De gyuto lijkt veel op het Europese koksmes. Ze delen dan ook veel kenmerken. Het grootste verschil is dat een gyuto gemiddeld een stukje langer is dan een Europees koksmes. Kenmerkend voor een gyuto is de spitse vorm van het lemmet. Door deze vorm heeft een gyuto over het algemeen een "bolle" snede. In tegenstelling tot de rechte snede van een santoku. Een gyuto past beter bij de traditionele, Europese snijtechnieken.

Veelgestelde vragen over Japanse koksmessen