Voor 22.00 uur besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €50 Binnen 30 dagen gratis retourneren
9,5
Keukenmessen
& snijden
Pannen
& kookgerei
Messen slijpen
& onderhoud
Zakmessen
& multitools
Zaklampen
& batterijen
Verrekijkers
& scopes
Outdoor
& gear
Nieuwste
producten
Aftikkers

Keukenmessen & snijden

Eden Dento messen: stoer, traditioneel en vlijmscherp

De keukenmessen uit de Eden Dento-serie worden in Japan met de hand gemaakt door traditionele messenmakers. Dus niet in een industriële fabriek, maar in een kleinschalige werkplaats.

Deze messen dragen het eeuwenoude vakmanschap van de Japanse messenmakers uit. Kenmerkend zijn het lichte gewicht, de rustieke afwerking van het lemmet en de extreme scherpte. Ben je op zoek naar een scherp Japans keukenmes? Dan is de Eden Dento ideaal.

Het lemmet

De kern van het lemmet is gesmeed uit topkwaliteit Aogami Blue Paper-staal. Dit is een niet-roestvast koolstofstaal dat voor de Dento-serie gehard is tot ongeveer 63 HRC. Mede door de hardheid is deze staalsoort extreem scherp te slijpen. Deze kern is gelamineerd tussen twee lagen zachter roestvast staal ter bescherming. Deze lagen zijn afgewerkt met een ruwe finish, in het Japans Nashiji genoemd.

De handgreep

De handgreep is gemaakt van fraai Amerikaans kersenhout waarbij voor de bolster zwart pakkahout gebruikt is. Deze handgreep is gevormd naar Japans ontwerp en is erg licht van gewicht. Omdat de handgreep reeds voorzien is van een lichte waxlaag kan de handgreep wel tegen een paar druppels water, maar het is beter hem zo droog mogelijk te houden.

Gebruikstips

Belangrijk bij dit Japanse keukenmes is het juiste gebruik en onderhoud. De snede is namelijk dun uitgeslepen en erg hard. Door onjuist gebruik kan schade ontstaan. Gebruik het mes alleen op een houten of zachte kunststoffen snijplank. Elke zijwaartse beweging met het mes dient vermeden te worden. Wrikken, wiegen en hakken zijn dus uit den boze! Ook botjes, graten en bevroren voedsel dienen mijlenver weg te blijven bij dit mes. Doordat de kern van het lemmet niet roestvast is, moet deze onmiddellijk na gebruik af worden gewassen en gedroogd. Wacht hiermee niet tot na de maaltijd, maar doe dit meteen na het snijden. Afwassen moet met de hand gebeuren. Vaatwassers doen deze messen onherstelbare schade aan.