Let op: je bekijkt onze website op een verouderde browser. Hou er rekening mee dat bepaalde onderdelen van de website niet goed getoond worden.

Vandaag besteld, maandag verzonden
Gratis verzending vanaf €50
Gratis retourneren binnen 30 dagen
Wij krijgen een 4,8/5 van onze klanten

Eden-keukenmessen: voordelige topkwaliteit

Knivesandtools heeft als drijvende kracht achter diverse webwinkels het eigen merk Eden Quality in het leven geroepen. Dit gaat in alle gevallen om producten met een buitengewoon hoge kwaliteit. En de prijs / kwaliteitverhouding is ongeëvenaard. Dit komt doordat de producten direct afgenomen worden van fabrikanten die ook voor bekende merken produceren. Door de rechtstreekse verkoop aan consumenten kan Knivesandtools eersteklas kwaliteit voor een hele scherpe prijs garanderen.

Eden Classic Damast

Fraai getekend staal

De Eden Quality Classic Damast serie is vervaardigd uit Japans fraai getekend Damast-staal en het handvat is in bijpassende stijl gemaakt van een composiet materiaal bestaande uit linnen en kunsthars.

Hard en slijtvast AUS-10 staal!

De kern van het lemmet, waar daadwerkelijk mee gesneden wordt, is van zeer hard en roestvast AUS-10-staal (hardheid 60° Rockwell C). Dit harde en sterke staal zorgt er voor dat de messen lang scherp blijven.

Perfecte snijeigenschappen

Naast het fraaie uiterlijk beschikt het lemmet over uitstekende snij-eigenschappen. De messen uit Eden Quality Classic Damast serie zijn in perfectie geslepen tot de juiste dikte.


Eden Kanso Aogami

Handgesmeed en vlijmscherp

De Eden Kanso Aogami serie is met de hand gesmeed uit Blue Paper Steel. Deze messen vragen weliswaar wat meer aandacht dan het gemiddelde keukenmes, maar het voordeel is groot. Deze messen zijn werkelijk vlijmscherp en prachtig bovendien.

Hard en toch heel taai

Ondanks de hardheid van het Blue Paper Steel zijn deze messen toch redelijk bestand tegen chipping (het afbreken van stukjes staal). Dat neemt niet weg dat er geen bevroren vlees of botten mee gesneden moeten worden.

Een leven lang plezier

Als deze messen met zorg behandeld worden zal snijden nooit meer hetzelfde zijn. In deze prijsklasse zijn geen scherpere messen te krijgen.


Eden Sugoi Olive

Fantastische messen in Japanse stijl

De messen uit de Sugoi Olive-serie vormen een goede basis voor elke liefhebber van keukenmessen in Japanse stijl. De serie heeft haar naam gedeeltelijk te danken aan de ovale handgrepen van olijfhout. De ovale vorm is één van de kenmerkende typen Japanse handgrepen. Het olijfhout in de handgreep is niet alleen erg mooi, maar ook per mes uniek. Naast de prachtige olijfhouten handgrepen bestaat de serie uit verschillende keukenmessen die met gemak zowel vis, vlees als groente snijden.

Het lemmet

Het lemmet van de messen is gemaakt van Japans VG10-staal. Dit is een roestvaste staalsoort met een relatief hoog koolstofgehalte, wat betekent dat VG10-staal tot een hogere hardheid gehard kan worden dan de meeste roestvaste staalsoorten. Hierdoor is de snede van het mes erg dun uitgeslepen waardoor de snede werkelijk vlijmscherp is. Het lemmet van het koksmes is afgewerkt met een gedrukte damast-afwerking. Hierdoor krijgt het mes een prachtige uitstraling. De messen uit de Eden Sugoi Olive-serie hebben geen krop die in de weg zit tijdens het snijden. Tevens zijn de messen hierdoor ook eenvoudiger te slijpen doordat de krop niet in de weg zit tijdens het slijpen van de snede.


Eden Elements

Snijden met de elementen

Kom in je element met de Eden Elements-keukenmessen. Deze vijf sierlijk vormgegeven, vlijmscherpe messen met een Aziatische touch, verenigen stijl en functie naadloos tot een perfect harmonieus geheel. De serie is geïnspireerd op de vijf Aziatische elementen: water, hout, vuur, aarde en metaal. Hoewel deze elementen als inspiratie dienen, is het de ongeëvenaarde efficiëntie van deze messen die hen werkelijk laat schitteren.

Het lemmet

De keukenmessen hebben een lemmet van roestvaststaal met een deels gehamerde afwerking. Deze deukjes zijn oorspronkelijk het resultaat van de hamerslagen van de smid. In Japan staat deze techniek bekend als Tsuchime. Dankzij deze afwerking is het lemmet niet alleen functioneel, maar versterkt het ook het uiterlijk van de serie.

De handgreep

De gekleurde handgreep is gemaakt van G10. Een zeer sterk kunststof dat goed bestand is tegen vocht en vallen. De bolster is gemaakt van zwart G10.


Eden Hammered Damast

Vlijmscherpe sieraden voor in je keuken

De Eden Hammered Damast-keukenmessen zijn sierlijk en toch zeer praktisch. Het lemmet heeft een kern van Japans roestvast staal en een fraai damast-patroon. Als kers op de taart heeft het lemmet een gehamerde finish. Deze finish geeft het mes een sierlijke look die doet denken aan ambachtelijke smeedtechnieken uit Japan.

Het lemmet

Het lemmet van deze messen heeft een kern van sterk en roestvast AUS-10-staal. Een staalsoort dat bij correct gebruik zeer lang scherp blijft, maar ook werkbaar genoeg zodat je het mes gemakkelijk zelf bijslijpt. De kern is rijkelijk versierd met fraai en roestvast damaststaal met een hammered finish. Deze deuken zijn oorspronkelijk het resultaat van de hamer van de smid. In Japan wordt deze techniek Tsuchime genoemd.

De handgreep

De handgreep is gemaakt van G10, een zeer sterk kunststof dat goed bestand is tegen verkleuring en aantasting door vocht, zuur of hitte. De eivormige handgreep ligt voor zowel links- als rechtshandigen even prettig in de hand. De bolster, het metalen gedeelte tussen het lemmet en de handgreep, is asymmetrisch voor een betere houvast als je het mes met een pinch grip vasthoudt. Op de bolster van de handgreep zit een stalen plaatje waar het logo van Eden op staat gegraveerd.


Eden Essentials

Topkwaliteit op z’n voordeligst

De keukenmessen van de Essentials-serie hebben de best mogelijke eigenschappen die je mag verwachten als veeleisende consument. Absolute topkwaliteit voor de scherpst mogelijke prijs.

Het lemmet

De gebruikte staalsoort voor de lemmeten is X50CrMoV15-staal. Een door gerenommeerde merken veelgebruikte staalsoort met goede snijeigenschappen en een grote roestbestendigheid. De lemmeten zijn over de hele breedte dun uitgeslepen.

De handgreep

Het lemmet loopt door tot het einde van de full-tang handgreep. Deze is gemaakt van het extreem duurzame, harde polyoxymethyleen. De drie nagels doen je denken aan een klassiek Duitse handgreep.


Eden Susumi SG2

Ultieme scherpte en roestbestendig

Het SG2 poederstaal van de Susumi messen is wat snijdeigenschappen vergelijkbaar met de Kanso Aogami serie. Het SG2 staal heeft als voordeel dat het roestbestendig is. Het lemmet ziet er na langdurig gebruik uit als nieuw.

Poederstaal van topkwaliteit

DSG2 is een poederstaal met een zeer fijne structuur. Hierdoor nemen hardheid en snijdeigenschappen toe. De zijkant van de Susumimessen is aanzienlijk harder dan gebruikelijk bij damaststaal. De zijkant is dus beter bestand tegen krassen.

Snijden is een feest

De Japanse vormgeving en balans en de ergonomisch gevormde handgrepen van red sandalwood (een soort palissander) maken het werken met de messen uit de Susumi SG2 serie een groot feest.


Eden Takara

Een Japanse schat voor je keuken

Eden Takara keukenmessen zijn een schat voor iedere keuken. Het volgens de Japanse Tsuchime-techniek gehamerde lemmet straalt één en al luxe en verfijning uit. Takara betekent “schat”. Precies wat een Takara-mes in jouw keuken zal zijn.

Het lemmet

Het lemmet heeft een kern van Aogami Super Blue Paper-staal, gelamineerd tussen 13Cr-roestvast staal, voor flexibiliteit en duurzaamheid. Het gehamerde oppervlak van het lemmet is niet alleen beeldschoon om naar te kijken. Het gaat ook het plakken van etenswaren tegen.

De handgreep

De handgreep van de Takara’s is naar traditioneel Japans ontwerp vormgegeven. De bolster is opgetrokken uit zwart pakkahout en de greep zelf is gemaakt van red sandalwood. Een erg lichtgewicht keuze waardoor het werken met deze messen vederlicht gaat.


Eden Dento

Stoer, traditioneel en vlijmscherp

Deze messen dragen het eeuwenoude vakmanschap van de Japanse messenmakers uit. Kenmerkend zijn het lichte gewicht, de rustieke afwerking van het lemmet en de extreme scherpte. Ben je op zoek naar een scherp Japans keukenmes? Dan is de Eden Dento ideaal.

Het lemmet

De kern van het lemmet is gesmeed uit topkwaliteit Aogami Blue Paper-staal. Dit is een niet-roestvast koolstofstaal dat voor de Dento-serie gehard is tot ongeveer 63 HRC. Mede door de hardheid is deze staalsoort extreem scherp te slijpen.

De handgreep

De handgreep is gemaakt van fraai Amerikaans kersenhout waarbij voor de bolster zwart pakkahout gebruikt is. Deze handgreep is gevormd naar Japans ontwerp en is erg licht van gewicht.


Eden messensets

Bij veel merken worden ‘standaardsets’ aangeboden. Maar zoveel mensen, zoveel wensen. Vandaar dat bij de Eden-keukenmessen iedere gewenste combinatie gekozen kan worden als set. Je stelt zelf je set samen en automatisch wordt de bijbehorende korting berekend. Maar wees gerust, ook van Eden hebben we diverse sets standaard beschikbaar.


Eden snijplanken

Maak je keukenuitrusting helemaal compleet met een stijlvolle Eden-snijplank. De handgemaakte planken zijn gemaakt van hoogwaardige houtsoorten en zijn stuk voor stuk een lust voor het oog. De Eden-snijplanken zijn een ideale ondergrond voor al je snijwerkzaamheden.


Voortdurend in beweging

Voortdurend zijn we aan het zoeken of onze producten nog up-to-date zijn. Als er ontwikkelingen zijn die een verbetering zouden kunnen betekenen van ons assortiment dan spelen we daar zo snel mogelijk op in. Vandaar dat er soms nieuwe lijnen geïntroduceerd worden en we afscheid moeten nemen van vertrouwde producten.

25 jaar garantie!

Wij zijn zo overtuigd van de kwaliteit van onze keukenmessen dat wij niet minder dan 25 jaar garantie geven op materiaal en fabricagefouten!