Let op: je bekijkt onze website op een verouderde browser. Hou er rekening mee dat bepaalde onderdelen van de website niet goed getoond worden.

Vandaag besteld, maandag in huis
Gratis verzending vanaf €50
Gratis retourneren binnen 30 dagen
Wij krijgen een 4,8/5 van onze klanten

Eden Hammered Damast keukenmessen: sierlijk en degelijk

De Eden Hammered Damast-keukenmessen zijn vlijmscherpe sieraden voor in je keuken. Sierlijk en toch zeer praktisch. Het lemmet heeft een kern van Japans roestvast staal en een fraai damast-patroon. Als kers op de taart heeft het lemmet een gehamerde finish. Ook wel Tsuchime genoemd. Deze finish geeft het mes een sierlijke look die doet denken aan ambachtelijke smeedtechnieken uit Japan. De gematteerde, zwarte handgreep van G10-kunststof zorgt voor een mooi contrast met het glimmende lemmet. De uitstekende afwerking en een houten opbergdoos maken het plaatje compleet. Er is een Hammered Damast koksmes, nakiri, officemes en broodmes. En verschillende messensets.

Lees meer
6 Producten

Eigenschappen van Eden Hammered Damast

Eden Hammered Damast staalsoort

Het lemmet van deze messen heeft een kern van sterk en roestvast AUS-10-staal, met een hardheid van 60 HRC. Een ideale hardheid. Hard genoeg om bij correct gebruik zeer lang scherp te blijven, maar ook werkbaar genoeg zodat je het mes gemakkelijk zelf bijslijpt. De kern is rijkelijk versierd met fraai en roestvast damaststaal met een hammered finish. Deze deuken zijn oorspronkelijk het resultaat van de hamer van de smid. In Japan wordt deze techniek Tsuchime genoemd.

Eden Hammered Damast handgreep

De handgreep is gemaakt van G10. Een zeer sterk kunststof dat goed bestand is tegen verkleuring en aantasting door vocht, zuur of hitte. De eivormige handgreep ligt voor zowel links- als rechtshandigen even prettig in de hand. De bolster, het metalen gedeelte tussen het lemmet en de handgreep, is asymmetrisch voor een betere houvast als je het mes met een pinch grip vasthoudt. Op de bolster van de handgreep zit een stalen plaatje waar het logo van Eden op staat gegraveerd.

Onderhoud van je nieuwe keukenmessen

Ook al is het lemmet gemaakt van roestvast staal en de handgreep gemaakt van vochtbestendige kunststof, was de Eden Hammered Damast-messen niet in de vaatwasser. Dit is schadelijk voor de sierlijke uitstraling en ook de kwaliteit van het mes. Geniet het langst van deze keukenmessen door ze gewoon met de hand af te wassen en te drogen. Om het mes vlijmscherp te houden adviseren we om het mes af en toe aan te scherpen. Dit kan met bijvoorbeeld een slijpsteen of een slijpstaaf. Doe je dit regelmatig, dan geniet je altijd van optimale scherpte!