Let op: je bekijkt onze website op een verouderde browser. Hou er rekening mee dat bepaalde onderdelen van de website niet goed getoond worden.

Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis
Gratis verzending vanaf €50
Gratis retourneren binnen 30 dagen
Wij krijgen een 4,8/5 van onze klanten

Eden Susumi SG2: onze visie op perfectie

De keukenmessen van de Susumi SG2 serie worden met de hand gesmeed in Japan. Susumi betekent vooruitgang, deze naam is gekozen omdat he t ontwerp en de keuze van materialen zeer vooruitstrevend zijn. Voor het staal is gekozen voor SG2 poederstaal. Dit is een staalsoort met een zeer fijne structuur en een hardheid van 62-63 HRC. Door deze enorme hardheid is het mogelijk om de Susumi messen extreem dun te slijpen. Ook de handgrepen zijn gemaakt van een hoogwaardig materiaal, namelijk ‘red sandalwood’: een soort palissanderhout met een prachtige dieprode kleur.

Lees meer
6 Producten

Eigenschappen van Eden Susumi SG2

Staalsoort en handgreep

De messen zijn roestvast en het damaststaal is van dezelfde hardheid als de kern van SG2. De messen zijn veel krasbestendiger dan de meeste damastmessen. De grepen zijn van ‘red sandalwood’, een soort palissanderhout, en geven je mes een echte Japanse uitstraling. De sublieme eigenschappen van het SG2 staal in combinatie met het schitterende ontwerp maakt dit misschien wel de beste keukenmessenserie uit ons assortiment. Dit is onze visie op perfectie.

Het slijpen van Eden Susumi keukenmessen

Deze messen kun je het best met de hand slijpen. Slijpstenen, slijpstaven en slijpsystemen zijn goede opties. Ons advies is om geen doortrekslijpers te gebruiken bij dit soort messen, omdat het harde staal en de zijwaartse bewegingen in een doortrekslijper ervoor kunnen zorgen dat stukjes staal afbreken. Dat zou zonde zijn!

25 jaar garantie

Op de keukenmessen heb je 25 jaar garantie op materiaal- en fabricagefouten. Let er wel op dat deze messen niet in de vaatwasser kunnen.