Let op: je bekijkt onze website op een verouderde browser. Hou er rekening mee dat bepaalde onderdelen van de website niet goed getoond worden.

Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis
Gratis verzending vanaf €50
Gratis retourneren binnen 30 dagen
Wij krijgen een 4,8/5 van onze klanten

Eden Sugoi Olive: fantastische keukenmessen in Japanse stijl

De messen uit de Sugoi Olive-serie vormen een goede basis voor elke liefhebber van keukenmessen in Japanse stijl. De serie heeft haar naam gedeeltelijk te danken aan de ovale handgrepen van olijfhout. De ovale vorm is één van de kenmerkende typen Japanse handgrepen. Het olijfhout in de handgreep is niet alleen erg mooi, maar ook per mes uniek. De tekening van het hout in de handgreep kan hierdoor afwijken van de productfoto. Naast de prachtige olijfhouten handgrepen bestaat de serie uit verschillende keukenmessen die met gemak zowel vis, vlees als groente snijden.

Lees meer
4 Producten

Eigenschappen van Eden Sugoi Olive

Het lemmet van VG10-staal

Het lemmet van de messen is gemaakt van Japans VG10-staal met een hardheid van 58-60 HRC. Het is een roestvaste staalsoort met een relatief hoog koolstofgehalte. Dit betekent dat VG10-staal tot een hogere hardheid gehard kan worden dan de meeste roestvaste staalsoorten. Hierdoor is de snede van het mes erg dun uitgeslepen waardoor de snede werkelijk vlijmscherp is. VG10-staal staat bekend om het feit dat het zich gemakkelijk laat slijpen. Dit heeft te maken met de moleculaire opbouw van het staal. Hierover kunnen we nog uren doorgaan, maar dit zullen we je besparen. Het lemmet van het koksmes is afgewerkt met een gedrukte damast-afwerking. Hierdoor krijgt het mes een prachtige uitstraling. Het oog wil immers ook wat! De messen uit de Eden Sugoi Olive-serie hebben geen krop die in de weg zit tijdens het snijden. Tevens zijn de messen hierdoor ook eenvoudiger te slijpen doordat de krop niet in de weg zit tijdens het slijpen van de snede.

Onderhoud van je nieuwe keukenmessen

Als je je nieuwe messen goed onderhoudt, snijd je er nog jarenlang mee! Net als voor de meeste keukenmessen geldt ook voor de Eden Sugoi Olive-messen dat je ze beter niet in de vaatwasser kunt doen. Je zult snel genoeg merken dat het prachtige olijfhout dan niet lang prachtig blijft. Dit komt door een combinatie van het hardnekkige wasmiddel, de hitte en de vochtigheid die lang in de vaatwasser aanwezig blijft. Hierdoor raakt de houten handgreep beschadigd en kan het lemmet gaan roesten. Het beste is om je mes meteen na gebruik even met de hand af te wassen en goed te drogen. Om het olijfhout in optimale conditie te houden olie je de handgreep in met een minerale olie.

Eden exclusief bij Knivesandtools

Eden-messen zijn exclusief verkrijgbaar bij Knivesandtools. Wij zijn volledig overtuigd van de kwaliteit van de keukenmessen uit onze Eden Sugoi Olive-serie. Daarom geven we 25 jaar garantie op materiaal- en fabricagefouten.