Eden Kanso Aogami koksmes, 23 cm (linkshandig)
Eden Kanso Aogami koksmes, 23 cm (linkshandig)
Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis
Beschrijving
Met dit Eden Kanso Aogami-koksmes haal je een echte alleskunner in de keuken. Door de lemmetlengte en de hoogte van het lemmet is dit mes geschikt voor het snijden van groenten, vlees, vis en fruit. Maar ook voor het fijnsnijden van kruiden, het kneuzen van peperkorrels en het pellen van teentjes knoflook. Dit koksmes behoort tot de Kanso Aogami-serie: een complete reeks prachtige keukenmessen van Eden. Gemaakt met maar één doel: het bieden van ultieme snijeigenschappen!
Specificaties
5,4 cm
23 cm
36 cm
185 gram
Anderen bekeken ook
Reviews
Gemiddelde beoordeling
zondag 13 maart 2016
Ik heb ondertussen het mes een maand. Dagelijks wordt dit mes gebruikt (sla, tomaten, vlees...) Het mes wordt enkel met koud water gewassen en tot nu toe nog nooit geslepen. Mijn vorige mes was een 50€-voor-de-ganse-blok type en dit moest ik minstens 1 keer per 7 dagen slijpen. Het Linkshandige aan het handvat is voor mij een raadsel. Het mes ligt voor mij goed in de hand, zowel in de linker als de rechterhand. Na een maand ben ik dus super tevreden van het mes.
dinsdag 23 september 2014
Na veel getob, gezoek en gedraai de knoop doorgehakt om de aogami kanso lijn aan te schaffen van Eden (23cm gyuto, office en utility). eerste indruk: licht, scherp, zéér reactief. Verder goed verpakt, goed verstuurd. messen zijn out of the box redelijk scherp, maar na een slijpsteen behandeling zijn ze echt abnormaal scherp. wel regelmatig goed droog vegen tijdens gebruik. zeer zeker een aanrader voor de (hobby)chef!
maandag 10 februari 2014
vrijdag 19 juli 2013
Als kok in een restaurantkeuken kan ik het volgende over dit mes zeggen. De snijeigenschappen overtroffen al mijn verwachtingen! Het mes wordt vooral gebruikt voor groenten snijden maar ook voor tartaar van bijv vis. Het ligt perfect in de hand en geeft een goede controle. Het enige nadeel zou kunnen zijn dat het zo roestgevoelig is zolang als er geen patina is ontstaan. Hier moet zeker aandacht aan worden besteed door het mes meteen af te vegen en te drogen na gebruik en niet te laten liggen. De roestplekjes ontstaan inderdaad vrij snel. Maar ik heb gemerkt dat in het geval van drukte, het eenvoudig genoeg is om eventueel even met een schuursponsje even de snede op te schuren en dan zijn de plekjes prima weg te werken. Momenteel is dit mijn meest gebruikte mes! Scherp houden is zeer makkelijk met de Eden keramisch aanzetstaal.
Specificaties
Algemeen
Afmetingen & gewicht
5,4 cm
23 cm
2,5 mm
Handgreeplengte
13,3 cm
36 cm
185 gram
Materiaal
Materiaal handgreep
red sandalwood
Staalsoort
Aogami Blue Paper steel
63 HRC
Features & functies
Lemmet eigenschappen
glad
Afwerking lemmet
brut de forge
Vaatwasmachinebestendig
nee
Rechts- of linkshandig
linkshandig
Type
gyutoh, koksmes
plain edge
15º
Aziatisch geslepen
Soort handgreep
Aziatische handgreep
30 graden
Leveringsomvang
Geleverd als set
nee
1
Combideals & accessoires
Eden Kanso Aogami koksmes, 23 cm (linkshandig)
Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis