Let op: je bekijkt onze website op een verouderde browser. Hou er rekening mee dat bepaalde onderdelen van de website niet goed getoond worden.

Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis
Gratis verzending vanaf €50
Gratis retourneren binnen 30 dagen
Wij krijgen een 4,8/5 van onze klanten

Eden Kanso Aogami, ultiem snijgenot in de keuken

De Eden Kanso Aogami-messen zijn gemaakt met maar één doel: het bieden van ultieme snijeigenschappen!

Daarom zijn de messen van de Eden Kanso Aogami-serie gemaakt van het fameuze Japanse Aogami-staal (Blue Paper Steel). Een staalsoort met een hardheid van 62-63 HRC. Hierdoor kunnen de messen extreem dun geslepen worden. Het Blue Paper Steel is hier uitermate geschikt voor en is sterk genoeg zodat het niet breekt. De Eden Kanso Aogami messen zijn zeer scherp, zeer slijtvast en heel goed zelf te slijpen, tot een extreme scherpte.

Let op: 'Blue Paper Steel' is niet roestvast!

Belangrijke aanwijzingen voor het gebruik:

Als je deze aanwijzingen opvolgt zul je jarenlang plezier van de Eden Kanso Aogami messen hebben.

  • Gebruik de messen om te snijden en om te wiegen maar beslist niet om te hakken of te wrikken.
  • Gebruik de messen niet om bevroren voedsel te snijden. Dit vergt krachten waar tegen het dun geslepen lemmet niet bestand is. Wees ook voorzichtig met harde groenten, half ontdooide producten, oude kaas en het crunchen van noten.
  • Gebruik een houten of kunststof ondergrond maar geen harde materialen als glas, keramiek of natuursteen. Deze materialen zijn harder dan het hardste staal en maken ieder mes snel bot.
  • Doe de messen nooit in de vaatwasser. Ze zijn niet roestvast en hebben bovendien een houten handvat.
  • Maak de messen na gebruik met water en een beetje afwasmiddel schoon en maak ze droog. Olie het lemmet eventueel licht in met een plantaardige olie.
  • Bescherm de messen als je ze niet gebruikt door ze zorgvuldig op te bergen.
  • De Eden Kanso Aogami messen zijn niet roestvast, wat betekent dat ze oppervlakkig gaan verkleuren. Dat is volkomen normaal bij messen van koolstofstaal.
  • Het is een goed Japans gebruik je messen scherp te houden! Wij raden hiervoor het gebruik van een set goede slijpstenen aan. Begin met een relatief grove (bijvoorbeeld #220) slijpsteen om de vorm goed te krijgen / te behouden en werk het mes af met een #1000 steen of fijner voor een nog scherper resultaat.

Garantie: 25 jaar

Wij garanderen dat de Eden Kanso Aogami messen vrij zijn van materiaal- en fabricagefouten, gedurende een periode van 25 jaar vanaf het moment van aankoop.

Bekijk de Eden Kanso Aogami serie voor rechtshandigen

Bekijk de Eden Kanso Aogami serie voor linkshandigen