Voor 22.00 uur besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €50 Binnen 30 dagen gratis retourneren
9,5
Keukenmessen
& snijden
Pannen
& kookgerei
Messen slijpen
& onderhoud
Zakmessen
& multitools
Zaklampen
& batterijen
Verrekijkers
& scopes
Outdoor
& gear
Nieuwste
producten
Aftikkers

Informatie

Eden Kanso Aogami, ultiem snijgenot in de keuken

De Eden Kanso Aogami-messen zijn gemaakt met maar één doel: het bieden van ultieme snijeigenschappen!

Daarom zijn de messen van de Eden Kanso Aogami-serie gemaakt van het fameuze Japanse Aogami-staal (Blue Paper Steel). Een staalsoort met een hardheid van 62-63 HRC. Hierdoor kunnen de messen extreem dun geslepen worden. Het Blue Paper Steel is hier uitermate geschikt voor en is sterk genoeg zodat het niet breekt. De Eden Kanso Aogami messen zijn zeer scherp, zeer slijtvast en heel goed zelf te slijpen, tot een extreme scherpte.

Let op: 'Blue Paper Steel' is niet roestvast!

Belangrijke aanwijzingen voor het gebruik:

Als je deze aanwijzingen opvolgt zul je jarenlang plezier van de Eden Kanso Aogami messen hebben.

  • Gebruik de messen om te snijden en om te wiegen maar beslist niet om te hakken of te wrikken.
  • Gebruik de messen niet om bevroren voedsel te snijden. Dit vergt krachten waar tegen het dun geslepen lemmet niet bestand is.
  • Gebruik een houten of kunststof ondergrond maar geen harde materialen als glas, keramiek of natuursteen. Deze materialen zijn harder dan het hardste staal en maken ieder mes snel bot.
  • Doe de messen nooit in de vaatwasser. Ze zijn niet roestvast en hebben bovendien een houten handvat.
  • Maak de messen na gebruik met water en een beetje afwasmiddel schoon en maak ze droog. Olie het lemmet eventueel licht in met een plantaardige olie.
  • Bescherm de messen als je ze niet gebruikt door ze zorgvuldig op te bergen.
  • De Eden Kanso Aogami messen zijn niet roestvast, wat betekent dat ze oppervlakkig gaan verkleuren. Dat is volkomen normaal bij messen van koolstofstaal.
  • Het is een goed Japans gebruik je messen scherp te houden! Wij raden hiervoor het gebruik van een set goede slijpstenen aan. Begin met een relatief grove (bijvoorbeeld #220) slijpsteen om de vorm goed te krijgen / te behouden en werk het mes af met een #1000 steen of fijner voor een nog scherper resultaat.

Garantie: 25 jaar

Wij garanderen dat de Eden Kanso Aogami messen vrij zijn van materiaal- en fabricagefouten, gedurende een periode van 25 jaar vanaf het moment van aankoop.

Wat klanten over de Aogami-serie zeggen

Ze was een aftikkertje omdat ze een beetje roestig was. Ik heb haar gekocht omdat ik dacht dat ik het niet waard was een goed nieuw mes te kopen en te slijpen. Ze is thuisbezorgd. Vlak voor zes uur 's avonds gebeld en besteld, de volgende dag al in huis! En ze is een persoonlijkheid. OK, ze was wat roestig maar met een beetje schuurmiddel was het ergste al weg. Toen heb ik haar een massage gegeven op de Japanse stenen, eindigend met een steen van 10.000 korrels. En ze doet het geweldig! Ze ligt goed in de hand, is dank zij de massage scheermes scherp en doet het zo goed! Een heel fijn mes. En als je uien of iets zuurs snijdt, krijgt ze een mooie kleur. Ik was haar meteen na gebruik af, ze krijgt een bodylotion in de vorm van slaolie. Ze is een werkpaard en in haar eenvoud een schoonheid. Ze is geen blinkend Duits mes maar een Japanse met karakter. Ik ben blij dat ze in mijn keuken is. O ja, als ik de sterren mocht geven had ze overal het maximaal aantal sterren voor gekregen. En KATO ook, voor de vakkunde service!

- Inez, Zaandam

Bekijk de Eden Kanso Aogami serie voor rechtshandigen

Bekijk de Eden Kanso Aogami serie voor linkshandigen