Voor 22.00 uur besteld, vandaag verzonden Gratis verzending vanaf €50 Binnen 30 dagen gratis retourneren
4,8
Keukenmessen
& snijden
Pannen
& kookgerei
Messen slijpen
& onderhoud
Zakmessen
& multitools
Zaklampen
& batterijen
Verrekijkers
& scopes
Outdoor
& gear
Nieuwste
producten
Acties
& aanbiedingen

Keukenmessen & snijden

Carl Mertens Metz keukenmessen: vakmanschap en innovatie

In de Carl Mertens Metz-serie komen vakmanschap en innovatie samen. De naam Metz, Solings dialect voor mes, is niet voor niets gekozen. Deze lijn bevat alles wat een goed keukenmes nodig heeft.

De vlijmscherpe lemmeten zijn gemaakt van Cromova-staal. Ze zijn extra breed en qua vormgeving geïnspireerd op Oosterse designs. Met deze Carl Mertens-messen is geen snijklus onmogelijk.

Sabre grind

De messen uit deze serie zijn ontworpen door het Düsseldorfse ontwerpbureau Squareone. Ze hebben een sabre grind slijping. Dit houdt in dat het lemmet op ongeveer tweederde - ter hoogte van de onderzijde van de handgreep - een vouw kent. Hier neemt het lemmet dus reeds sterk in dikte af, uitmondend in de scherpe snede. Dit geeft de keukenmessen niet alleen een unieke uitstraling, maar zorgt er tevens voor dat ze lichter van gewicht zijn.

Stijlvolle ergonomische handgreep

Het sterke lemmet loopt volledig door in een stijlvolle handgreep van geolied Europees walnoothout. De materiaalkeuze en de lengte maakt dat deze lekker in de hand ligt: je gehele handpalm kan op het heft rusten. Bovendien ziet het er stijlvol en stoer uit. Deze messen zijn niet alleen zeer functioneel, maar beslist ook beeldschoon.