Let op: je bekijkt onze website op een verouderde browser. Hou er rekening mee dat bepaalde onderdelen van de website niet goed getoond worden.

Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis
Gratis verzending vanaf €50
Gratis retourneren binnen 30 dagen
Wij krijgen een 4,8/5 van onze klanten

Kai Shun Seki Magoroku Composite keukenmessen: Japanse elegantie ten top

De Seki Magoroko Composite-serie is een hybride, prijswinnende messenserie. Een designunicum in het Kai-assortiment met een kenmerkende, sierlijke koperen lijn op het lemmet. Deze geeft de scheiding aan tussen twee samengevoegde staalsoorten. Vandaar de naam “Composite”. Deze serie bestaat uit verschillende type keukenmessen, die samen één volledige mooie messenset maken.

Lees meer
7 Producten
Snelle levering uit eigen voorraad
Gratis verzending vanaf €50

Karakteristieken van Kai Seki Magoroku Composite

Deze serie keukenmessen behoort visueel en kwalitatief tot de top op het keukenmesgebied. Zoals eerder vermeld: een designunicum! Het is een 6-delige serie met een officemes, universeelmes, santoku, nakiri, koksmes, vleesmes en een broodmes.

Seki Magoroku Composite lemmet

Het lemmet is gemaakt van gelamineerd staal met een sierlijke koperen scheidingslijn tussen beide staalsoorten. Door 2 staalsoorten te lamineren benut Kai de beste eigenschappen van deze 2 verschillende staalsoorten. De kern van VG10-staal is erg hard en scherp. Om dit te compenseren is deze kern gelamineerd tussen de lagen SUS420J-staal. Deze staalsoort geeft het lemmet een beetje buigzaamheid waardoor het sterker is. Het resultaat is een erg dun uitgeslepen lemmet voor optimale snijeigenschappen. Vlijmscherp, zoals je van Japanse keukenmessen mag verwachten.

Seki Magoroku Composite handgreep

De handgrepen van de Kai Seki Magoroku-messen zijn gemaakt van licht pakkahout. Zoals het lemmet is ook de greep een composietstructuur van meerdere houten delen die met elkaar zijn verlijmd. Het resultaat is een sterke en gestabiliseerde handgreep die toch natuurlijk oogt. Qua vorm doet de greep denken aan een soort fusion tussen de bekende Europese gesmede krop en de traditionele Japanse D-greep. De greep is symmetrisch, evenals het lemmet, dus zowel linkshandigen als rechtshandigen kunnen de Seki Magoroku’s hanteren.

German Design Award 2013

De Seki Magoroku Composite-serie is met Red Dot Design Award 2013. Met als oordeel van de jury: “Het samenspel van glanzende en gesatineerde afwerkingen is niet alleen functioneel, maar zorgt ook voor een spannend visueel contrast”. Een passende beoordeling voor deze unieke messenserie.