Let op: je bekijkt onze website op een verouderde browser. Hou er rekening mee dat bepaalde onderdelen van de website niet goed getoond worden.

Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis
Gratis verzending vanaf €50
Gratis retourneren binnen 30 dagen
Wij krijgen een 4,8/5 van onze klanten

Kai Shun Classic White keukenmessen: prijswinnende Japanse messen

De Kai Shun Classic White-serie is een aftakking van de Shun Classic-serie. Dé flagship-serie van Kai. De Shun Classic White-serie bestaat eveneens uit fraaie keukenmessen met 32-laags damaststaal, maar hebben een handgreep van lichtgekleurd pakkahout. In tegenstelling tot het zwarte pakkahout van de Shun Classic-messen. De messen uit deze serie zijn qua vormgeving typisch Japans. Van de lemmetvormen tot aan het materiaalgebruik. Ze worden zowel thuis gebruikt door hobbykoks als in restaurants door professionele chef-koks. Deze serie bestaat uit 6 verschillende keukenmessen. Van een groot, langwerpig broodmes tot een klein officemes.

Lees meer
6 Producten

Karakteristieken van Kai Shun Classic White

Met de Kai Shun Classic White-serie verenigt Kai eeuwenoude Japanse smeedkunst met moderne productiemethodes. Zo is het lemmet gemaakt van gevouwen staal, damaststaal, zoals ze vroeger in de tijd van de Samurai deden. Deze traditionele en bijna mythische smeedkunst vormt tot vandaag de dag nog steeds de basis voor veel van hun nieuwe producten. De Shun Classic White-serie is daar het perfecte voorbeeld van.

Kai Shun Classic White lemmet

Kenmerkend voor deze serie is het lemmet. Deze is gemaakt van 32-laags damaststaal. Een smeedtechniek waarbij meerdere lagen staal op elkaar gesmeed worden en er zo een unieke structuur ontstaat. Ieder patroon, en dus het lemmet, is hierdoor uniek. De kern van het lemmet is gemaakt van VG-MAX-staal. Een roestvast Japans staalsoort met een hoge hardheid van 61 HRC waardoor het uitstekende snijeigenschappen heeft. Om de kern heen zit het damaststaal gevouwen. Dit resulteert in een esthetisch mooi lemmet met de snijeigenschappen van het VG-MAX staal.

Kai Shun Classic White handgreep

De handgrepen zijn gemaakt van lichtgekleurd pakkahout, in typische traditioneel, Japanse D-vorm. Deze asymmetrische D-vorm zorgt ervoor dat de handgreep comfortabel in de hand ligt tijdens het gebruiken. Iets wat je op Europese koksmessen, met een symmetrische handgreep, niet ziet. Het uiteinde van de handgreep heeft een stalen eindkap die voor een fijne gewichtsverdeling en balans zorgt. Het lichte pakkahout past mooi bij het gepolijste lemmet en uiteinde van de handgreep.

German Design Award 2021

De Kai Shun Classic White-serie is onderscheiden met de German Design Award 2021. Met als oordeel van de jury: “Deze tijdloos mooie serie kookmessen combineert de traditionele Japanse smeedkunst en esthetiek met de vereisten voor modern professioneel gebruik”. Een terechte erkenning voor deze prachtige messenserie.