Voor 22.00 uur besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €50 Binnen 30 dagen gratis retourneren
9,5
Keukenmessen
& snijden
Pannen
& kookgerei
Messen slijpen
& onderhoud
Zakmessen
& multitools
Zaklampen
& batterijen
Verrekijkers
& scopes
Outdoor
& gear
Nieuwste
producten
Aftikkers

Keukenmessen & snijden

Kai Shun Minamo: artistieke combinatie tussen Japanse- en Europese keukenmessen

Kai Shun en Tim Mälzer hebben samen een elegante serie keukenmessen op de markt gebracht: de Minamo-serie. De messen zijn een artistieke combinatie van Japanse- en Europese messen. Een fusie zoals we die nog niet eerder hebben gezien. Opvallend is dat het lemmet tot het einde breed blijft. Dit is gedaan om groente en fruit, na het snijden, makkelijk te kunnen verplaatsen. De combinatie van zwart pakkahout en het damastpatroon maakt van deze messen een unieke verschijning. De serie bestaat uit drie messen: een santoku, officemes en universeelmes. 

Kai Minamo lemmet

Opvallend is dat het lemmet tot het einde breed blijft. Dit is gedaan om groente en fruit, na het snijden, makkelijk te kunnen verplaatsen. De kern van de Kai Minamo-keukenmessen bestaat uit extreem hard VG-MAX-staal met een hardheid van 61-62 HRC. De kern is verpakt in 32 lagen roestvast damast. Met als finishing touch een hoogglanzende afwerking. Elk lemmet van een KAI-mes krijgt een speciale oppervlakte-behandeling waardoor het prachtige lijnenspel ontstaat dat zo kenmerkend is voor damaststaal. Ieder snede wordt handmatig geslepen voordat het bij jou in de keuken belandt. De vorm van het lemmet en het prachtige design zorgen dat deze messen opvallen.

Kai Minamo greep

De handgreep is gemaakt van gelamineerd, zwart pakkahout en hebben in doorsnede een traditionele Japanse 'kastanjevorm'. Dit maakt de messen geschikt voor zowel links- als rechtshandige gebruikers. De lichte boog aan de onderkant van de greep geeft deze messen een uitstekende ergonomie.