Voor 22.00 uur besteld, vandaag verzonden Gratis verzending vanaf €50 Binnen 30 dagen gratis retourneren
4,8
Keukenmessen
& snijden
Pannen
& kookgerei
Messen slijpen
& onderhoud
Zakmessen
& multitools
Zaklampen
& batterijen
Verrekijkers
& scopes
Outdoor
& gear
Nieuwste
producten
Acties
& aanbiedingen

Keukenmessen & snijden

Kai Shun Minamo: artistieke combinatie tussen Japanse en Europese keukenmessen

Kai en Tim Mälzer hebben samen een elegante serie keukenmessen op de markt gebracht: de Minamo-serie. De messen zijn een artistieke combinatie van Japanse en Europese messen. Een fusie zoals we die nog niet eerder hebben gezien. Opvallend is dat het lemmet tot het einde hoog blijft. Dit is gedaan om groente en fruit, na het snijden, makkelijk te kunnen verplaatsen. De combinatie van zwart pakkahout en het damastpatroon maakt van deze messen een unieke verschijning. De serie bestaat uit drie messen: een santoku, officemes en universeelmes. 

Kai Minamo lemmet

Opvallend is dat het lemmet tot het einde hoog blijft. Dit is gedaan om groente en fruit, na het snijden, makkelijk te kunnen verplaatsen. De kern van de Kai Minamo-keukenmessen bestaat uit extreem hard VG-MAX-staal met een hardheid van 61-62 HRC. De kern is verpakt in 32 lagen roestvast damast. Met als finishing touch een hoogglanzende afwerking. Het lemmet van elk Minamo-mes krijgt een speciale oppervlakte-behandeling waardoor het prachtige lijnenspel ontstaat dat zo kenmerkend is voor damaststaal. Iedere snede wordt in de fabriek handmatig geslepen voordat het bij jou in de keuken belandt. De vorm van het lemmet en het prachtige design zorgen ervoor dat deze messen opvallen.

Kai Minamo greep

De handgreep is gemaakt van gelamineerd, zwart pakkahout en heeft in doorsnede een traditionele Japanse 'kastanjevorm'. Dit maakt de messen geschikt voor zowel links- als rechtshandige gebruikers. De lichte boog aan de onderkant van de greep geeft deze messen een uitstekende ergonomie.