Let op: je bekijkt onze website op een verouderde browser. Hou er rekening mee dat bepaalde onderdelen van de website niet goed getoond worden.

Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis
Gratis verzending vanaf €50
Gratis retourneren binnen 30 dagen
Wij krijgen een 4,8/5 van onze klanten

Kai Shun nakiri: snij groente als een echte Japanse kok

Het nakirimes is een traditioneel Japans groentemes dat je gebruikt voor het snijden van veel verschillende groenten. Een Kai Shun nakirimes kenmerkt zich door zijn rechthoekige lemmet, waarmee je heel fijn en precies kan snijden. Met dit mes snij en hak je groenten, het mes is niet geschikt om botten en graten klein te maken.

Lees meer

6 Producten

Karakteristieken Kai Shun nakiri

Kai Shun nakiri lemmet

Een Kai Shun nakirimes kenmerkt zich door zijn rechthoekige lemmet waarmee je het volledige snijvlak optimaal benut. De snede is ultradun en vlijmscherp. Daarmee snijd je heel fijn en precies. Nakiri's worden over het algemeen dubbelzijdig geslepen waardoor het mes geschikt is voor zowel links- als rechtshandigen. Er zijn echter ook uitzonderingen, dus let voor aankoop goed op of je met een enkelzijdig of dubbelzijdig geslepen nakiri te maken hebt.

Usuba of nakiri?

Een usuba en nakiri zijn in principe hetzelfde type mes: beiden zijn groentemessen en zien eruit als een bijl door de rechthoekige lemmetvorm. Echter er is wel degelijk een verschil tussen een usuba en nakiri! Dit verschil zit 'm in het lemmet en de manier waarop deze is geslepen.

Usuba

Dit groentemes in enkelzijdig geslepen. Hierdoor is het lemmet dikker en zwaarder dan een nakiri. Omdat het lemmet enkelzijdig is geslepen kan je met dit mes erg nauwkeurige en dunne sneden maken. Usuba-messen worden gebruikt bij het bereiden van typische Japanse gerechten zoals keiseki en sashimi. Je moet het mes wel meer onderhouden vanwege de enkelzijdige slijping.

Nakiri

Dit groentemes heeft een dubbelzijdig geslepen lemmet en is dunner dan een usuba. Hierdoor is het een lichter mes, maar ook wat kwetsbaarder dan een usuba. Je snijdt er voornamelijk zachtere groenten mee. Dit mes is niet geschikt om botten en graten klein te maken. Door de dubbele slijping zijn deze messen veelzijdiger en gebruik je voor het (julienne) snijden van diverse groenten. Dit mes is makkelijker in het onderhoud door de dubbele slijping.