Dit Kai Seki Magoroku Composite mes is het toonbeeld van Japanse elegantie. Onmiddellijk in het oog springend is de voor deze serie kenmerkende koperkleurige lijn op het lemmet. Deze geeft de scheiding aan tussen de twee staalsoorten die voor het lemmet gebruikt zijn. Vanzelfsprekend is dit ook de herkomst van de naam “composite”.
Composiet lemmet met twee staalsoorten
Door twee staalsoorten te lamineren benut Kai de beste eigenschappen van twee verschillende staalsoorten. De kern van VGMAX-staal (lijkend op VG10) is erg hard en scherp. Om dit te compenseren is deze kern gelamineerd tussen twee lagen SUS420J-staal. Deze staalsoort geeft het lemmet een beetje buigzaamheid waardoor het sterker is. Het resultaat is een erg dun uitgeslepen lemmet voor optimale snijeigenschappen. Vlijmscherp, zoals je van Japanse keukenmessen mag verwachten.
Handgrepen van de Kai Seki Magoroku Composite-messen
De handgrepen van de Kai Seki Magoroku messen zijn gemaakt van licht pakkahout. Zoals het lemmet is de greep ook een composietstructuur van meerdere houten delen die met elkaar zijn verlijmd. Het resultaat is een sterke en gestabiliseerde handgreep die toch natuurlijk oogt. Qua vorm doet de greep denken aan een soort fusion tussen de bekende Europese gesmede krop en de traditionele Japanse D-greep. De greep is symmetrisch, evenals het lemmet, dus zowel linkshandigen als rechtshandigen zullen aan dit Seki Magoroku-mes immens veel snijplezier beleven.
Japanse messen vergen altijd een beetje een speciale behandeling. Lees hierover meer op onze pagina over het onderhoud van Japanse keukenmessen.
Let op: een nakiri is niet gemaakt om gebruikt te worden voor hakken!