Let op: je bekijkt onze website op een verouderde browser. Hou er rekening mee dat bepaalde onderdelen van de website niet goed getoond worden.

Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis
Gratis verzending vanaf €50
Gratis retourneren binnen 30 dagen
Wij krijgen een 4,8/5 van onze klanten

Kai Shun santoku

De santoku is een traditionele Japanse lemmetvorm. Het santokumes is qua populariteit in Japan te vergelijken met een Europees koksmes in Europa. Je snijdt er praktisch dezelfde dingen mee. Het woord 'santoku’ betekent: 3 kwaliteiten. Het gaat om het snijden, pletten en scheppen van vis, vlees en groente waar de santoku zo geschikt voor is.

Lees meer

23 Producten
Snelle levering uit eigen voorraad
Gratis verzending vanaf €50
Binnen 30 dagen gratis retourneren
Keuze uit meer dan 17.000 producten
Snelle levering uit eigen voorraad
Gratis verzending vanaf €50

Karakteristieken Kai Shun santoku

Het lemmet van een santokumes

Een santokumes is herkenbaar aan het hoge lemmet waarbij de rug van het lemmet pas dicht bij de punt schuin afloopt. Sommige santokumessen van Kai hebben groeven in het lemmet of een Tsuchime gehamerde afwerking. Hierdoor blijven plakjes minder snel aan het lemmet plakken

De snede en de snijtechniek

De rechte snede van de santoku leent zich heel mooi voor de duwtechniek. Hiervoor gebruik je de 'pinch grip'. Bij deze techniek klem je het begin van het lemmet tussen je duim en wijsvinger. Doordat je het lemmet dicht bij de handgreep vastpakt heb je veel controle over wat je snijdt. Je snijdt met een diagonale beweging van achter-boven naar beneden-voor. Na elke snede til je het mes op en breng je het terug naar de startpositie. Oefen deze snijtechniek veelvuldig want oefening baart kunst! Uiteindelijk is het één van de efficiëntste snijtechnieken. Lees meer over het snijden met een santokumes is onze how-to!